Γήπεδο… πολλαπλών χρήσεων

Θεωρητικά, το γήπεδο της Λιλ είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, 50.000 θέσεων. Τελευταία, όμως, η πόλη της Λιλ, προσπαθεί να το αξιοποιήσει όπως μπορεί και η κεντρική εξουσία της κάνει τα κέφια!

Είναι γνωστό ότι η τελική φάση του Ευρωμπάσκετ του 2015 θα γίνει σ΄ αυτό το γήπεδο. Σ΄ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, η οροφή του οποίου κλείσει, θα τοποθετηθεί παρκέ και θα μετατραπεί σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ χωρητικότητας 27.000 θέσεων.

Το συγκεκριμένο, γήπεδο, όμως, ανάλαβε να φιλοξενήσει άλλη μία μεγάλη διοργάνωση, που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.

Πρόκειται για τον τελικό του Davis Cup στο τέννις, στον οποίο θα παίξουν Γαλλία – Ελβετία. Φέντερερ και Βαβρίνκα, εναντίον Τσονγκά και Μονφίλς, στο τριήμερο 21-23 Νοεμβρίου, θα παίξουν στο γήπεδο της Λιλ, το οποίο θα κλείσει πάλι και θα μετατραπεί σε γήπεδο τέννις 27.000 θέσεων.

Οι Γάλλοι, πάντως, δεν θα καταφέρουν να σπάσουν το ρεκόρ στο τέννις, καθώς η μεγαλύτερη προσέλευση έχει καταγραφεί στον τελικό του Davis Cup το 2004, ανάμεσα στην Ισπανία και τις ΗΠΑ, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης, και φιλοξένησε 27.200 φιλάθλους.

Στους ημιτελικούς του φετινού Davis Cup, που έγιναν στη Γενεύη, ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία, στο κλειστό βρέθηκαν πάνω από 18.000 Ελβετοί!

genftennis