Ψάχνουν λύση για το «Παπάφειο»

Επί δεκαετίες ολόκληρες ο Μουσικογυμναστικός σύλλογος «Μελιτεύς», πιο γνωστός ως Μελιτέας, χρησιμοποιούσε ως έδρα του το γήπεδο του Παπάφειου ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα είχε ιδρυθεί το 1926 από αποφοίτους του Παπάφειου και σήμερα 88 χρόνια μετά την ίδρυση της διατηρεί μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο του ιδρύματος.

Από τον Φεβρουάριο του 2013 ο δικηγόρος της οικογένειας Ιωάννη Παπάφη έχει ενοικιάσει το γήπεδο, με νόμιμες έγκαιρες και έγκυρες διαδικασίες είναι αλήθεια, στον Π.Α.Σ.Α.Φ.Π «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΦΗΣ» με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα για την ομάδα του Μελιτέα, που διατηρεί ακαδημία ποδοσφαίρου με 105 παιδιά, στις προπονήσεις της οποίας συμμετέχουν περιστασιακά και τρόφιμοι του ιδρύματος.

Τη λύση στο πρόβλημα καλείται να δώσει ο μητροπολίτης Άνθιμος με τον οποίο θα συναντηθούν στις 27 Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία του Μελιτέα και ο δικηγόρος του Ιωάννη Παπάφη, ο οποίος έχει την αποκλειστική διαχείριση του γηπέδου με δικαστική απόφαση από τις αρχές Αυγούστου.

Αυτό θεωρείται μια θετική εξέλιξη στο θέμα που επικράτησε τον τελευταίο καιρό έτσι ώστε να βρεθεί λύση για να χρησιμοποιούν και οι δύο ομάδες ξανά το γήπεδο.