Αντίπαλοι μπαμπάς και γιός

Το σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο Αμαλιάδας θα έχει μία ιδιαιτερότητα, αφού στους δύο πάγκους θα βρίσκονται αντίπαλοι πλέον μπαμπάς Μαρκόπουλος και γιος. Ο Χάρης έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Αμαλιάδας και σήμερα στο τουρνουά της Πάτρας στο άλλο πάγκο θα είναι ο πατέρας του, ο Σούλης.

Οι δύο προπονητές μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για αυτή την ιδιαιτερότητα αλλά και για την απουσία του Χάρη από τον πάγκο του «δικέφαλου» έπειτα από πέντε χρόνια.

-Υπάρχει άγχος, περιέργεια, ένα ιδιαίτερο συναίσθημα για αυτό τον αγώνα;

Σούλης Μαρκόπουλος: «Άγχος δεν υπάρχει. Εντάξει έχει μία ιδιαιτερότητα το παιχνίδι, περισσότερο για τα media, αλλά το παιχνίδι είναι παιχνίδι και το επάγγελμα είναι επάγγελμα. Με τον Χάρη πάντως, ελάχιστες φορές έχουμε βρεθεί αντίπαλοι, όταν ήταν μικρός και παίζαμε μπάσκετ, στα πρώτα του βήματα και σε επαγγελματικό επίπεδο, θυμάμαι ότι η πρώτη φορά ήταν όταν εγώ ήμουν προπονητής στο Μακεδονικό και αυτός αγωνιζόταν στον Ηρακλή».

Χάρης Μαρκόπουλος: «Δεν υπάρχει άγχος, γιατί είναι περίοδος προετοιμασίας, οπότε και οι δύο θέλουμε απλά να βγάλουμε συμπεράσματα για το που βρίσκονται οι ομάδες μας. Το περίεργο συναίσθημα για μένα είναι ότι βλέπω μετά από πέντε χρόνια τον ΠΑΟΚ να παίζει στο γήπεδο κι εγώ θα είμαι από την άλλη πλευρά και δεν θα κάνω κάτι που το είχα συνηθίσει τόσα χρόνια».

-Μετά από πέντε χρόνια πολύ στενής και καθημερινής συνεργασίας, πως είναι να δουλεύετε πλέον ξεχωριστά και σε διαφορετικές ομάδες;

Σούλης Μαρκόπουλος: «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, αλλά σιγά σιγά νομίζω ότι επανέρχομαι στην κατάσταση που υπήρχε πριν συνεργαστούμε με τον Χάρη. Υπάρχει βεβαίως επικοινωνία και πάντα θα υπάρχει και συζήτηση για θέματα μπάσκετ. Είναι απολύτως φυσιολογικό».

Χάρης Μαρκόπουλος: «Σίγουρα είναι μία διαφορετική κατάσταση την οποία βιώνουμε, όμως ο ένας ενδιαφέρεται σίγουρα για την ομάδα του άλλου, δεν είναι δυνατόν να μην μιλήσουμε για μπάσκετ στην επικοινωνία μας. Προσπαθούμε ο καθένας να κάνει όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά, με τον πιο επαγγελματικό τρόπο, όπως κάναμε και πέντε χρόνια που ήμασταν μαζί».

-Έστω και εξ αποστάσεως παρακολουθούσατε το χτίσιμο της άλλης ομάδας;

Σούλης Μαρκόπουλος: «Πάντα έχεις το μυαλό σου και παρακολουθείς τις υπόλοιπες ομάδες πως χτίζονται. Και λίγο παραπάνω στην ομάδα του Χάρη…»

Χάρης Μαρκόπουλος: «Είχα επίγνωση του χτισίματος της ομάδας, αυτό νομίζω ήταν φυσιολογικό, όπως ήταν επίσης ήταν φυσιολογικό να μην είχα καμία σχέση με τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τον ΠΑΟΚ. Παρακολουθώ όμως με ενδιαφέρον τον ΠΑΟΚ και πως δημιουργήθηκε η ομάδα για την επόμενη χρονιά».

-Τι άποψη έχεις για τον Κόροιβο και τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν και τι εύχεσαι στον κόουτς Μαρκόπουλο;

Σούλης Μαρκόπουλος: «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από τα δύο πρώτα παιχνίδια που είδα, νομίζω ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά στον Κόροιβο, παίζουν καλό μπάσκετ, αν και υπάρχουν ελλείψεις και σε βασικούς παίκτες. Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για τον Χάρη και για τον Κόροιβο, που βρίσκεται σε ένα νέο πρωτάθλημα και πολύ πιο δυνατό. Τι μπορώ να ευχηθώ… Όπως κάθε πατέρας, θέλω το καλύτερο για το παιδί μου. Δεν είναι μία δουλειά για μία ημέρα, αλλά για μία ολόκληρη ζωή. Θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Να έχει υπομονή και διορατικότητα για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες στιγμές με σωστό τρόπο και να δει τα δυνατά και αδύνατα σημεία που θα υπάρχουν στη δουλειά του και να βρει το δρόμο του».

Χάρης Μαρκόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ κάνει ένα ρεκόρ τα τελευταία χρόνια, γιατί ξεκινά κάθε σεζόν έχοντας ένα σημαντικό μέρος του κορμού, αλλά προσθέτει και αρκετούς νέους παίκτες, προσπαθώντας να κάνει μία νέα ομάδα, όπου οι νέοι θα αφομοιωθούν στο σύστημα και την λειτουργία της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα θέλει χρόνο, αλλά ο χρόνος δουλεύει για την ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει αρκετά νέα πρόσωπα δεν θα αλλάξει και πολύ ο τρόπος του παιχνιδιού του, με τις προσθήκες που έχει κάνει μπορεί να παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ και να κοιτάει όλες τις ομάδες στα ίσια. Εύχομαι κι ελπίζω ο κόουτς να είναι υγιής και να έχει την ίδια όρεξη και επιθυμία που έχει κάθε μέρα, για να μπει στο γήπεδο να κάνει προπόνηση. Από την στιγμή που τα έχει όλα αυτά, πιστεύω ότι με τον επιστημονικό τρόπο που δουλεύει τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν».

-Και τι εύχεσαι και θέλεις για την ομάδα σου τη νέα σεζόν;

Σούλης Μαρκόπουλος: «Θα πω αυτό που λέω πάντα και θέλω πάντα, να είναι η ομάδα μας  ανταγωνιστική στο γήπεδο και να παίξει ωραίο μπάσκετ. Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να μας δει και να μας υποστηρίξει και όταν θα βρούμε τον δρόμο μας, θα φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε σε ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό σε όλη τη διάρκεια του».

Χάρης Μαρκόπουλος: «Είναι μία νέα ομάδα, είναι μία νέα προσπάθεια, σε ένα καινούριο σκαλοπάτι και για την ομάδα, αλλά και για την πόλη. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και μετά από ένα χρονικό διάστημα να έχουμε την δυνατότητα να παίζουμε και όμορφο μπάσκετ».