Θρήνος στην Μπενφίκα για Κολούνα

Εφυγε από τη ζωή o «χρυσός Αετός» της Μπενφίκα, Μάριο Εστέβες Κολούνα, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα των Λουζιτανών και του  πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Σε λιγότερο από δύο μήνες, η Μπενφίκα και έχασε δύο από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία της . Μετά το θάνατο του Εουσέμπιο , στις 5 Γενάρη 2014 , ήταν η σειρά του Mario Κολούνα να φύγει από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, λόγω καρδιακής προσβολής το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Κολούνα εντάχθηκε στην Μπενφίκα το 1954 ,και έπαιξε για πρώτη φορά στις 5 Σεπτεμβρίου, εναντίον  της Πόρτο. Ήταν το πρώτο από τα 677 παιχνίδια του σε περισσότερα από 16 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον σύλλογο της Λισσαβόνας.

coluna_eusebio

Ο «Captain», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στους δύο νικηφόρους τελικούς της Μπενφίκα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, καθώς σκόραρε και στους δύο τελικούς το 1961 και το 1962 όταν το κύπελλο κατέληξε στη Λισσαβόνα.

Ηταν παρών σε τρεις ακόμη τελικούς (1963, 1965 και 1968) κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ με την εθνικής ομάδα της Πορτογαλίας πραγματοποίησε 57 παιχνίδια, πρωταγωνίστησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, ενώ στο «αντίο» του στις 8 Δεκεμβρίου, 1970 , έδωσαν το παρόν παίκτες όπως ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Μπόμπι Μουρ .

Δείτε το βίντεο από το επίσημο κανάλι της Μπενφίκα για να καταλάβετε τι σημαίνει για την ομάδα της Λισσαβόνας ο Μάριο Κολούνα…

http://www.youtube.com/watch?v=0R5s9ajOz9Y