Στο Ζανκτ Πάουλι θυμήθηκαν τον Φύσσα

Την μνήμη του Παύλου Φύσσα τίμησαν οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι, μια ομάδα που φημίζεται για τις αντιφασιστικές της θέσεις και ιδέες.

Το πιο… ροκ, ίσως, γήπεδο της Ευρώπης, το ιστορικό “Millerntor” του Ζανκτ Πάουλι, μιας περιοχής του Αμβούργου γέμισε και χθες στο παιχνίδι με την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊχ, κι ας μην πηγαίνει καλά η ομάδα τους (κόπηκαν 27.013 εισιτήρια) και στο πέταλο των φανατικών, σηκώθηκε ένα πανό για τον Φύσσα.

“Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα” έγραφε στα ελληνικά το πανό, στο οποίο δέσποζε η μορφή του άτυχου καλλιτέχνη, που δολοφονήθηκε για τις ιδέες του από Χρυσαυγίτες, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Ζανκτ Πάουλι και οι οπαδοί τους δεν κρύβουν την απέχθειά τους στον φασισμό και στην ακροδεξιά και μάλιστα στο γήπεδό της, κατά μήκος της κεντρικής κερκίδας, είναι γραμμένο το σύνθημα “Το ποδόσφαιρο δεν είναι για τους φασίστες”.

Μάλιστα, όταν το γήπεδο χρησιμοποιήθηκε για μια προπόνηση της Εθνικής Γερμανίας, η Γερμανική Ομοσπονδία κάλυψε το συγκεκριμένο σύνθημα με πράσινο πανί, θεωρώντας πως είναι μήνυμα με πολιτικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις στην Γερμανία (διαβάστε εδώ)

Η πρώτη που είχε αντιδράση, ήταν η ίδια η ομάδα της Ζανκτ Πάουλι…