Εμπλοκή με Θέρμη ή κάτι άλλο;

Η εισήγηση του δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε (και) το θέμα του διαγωνισμού για την έκταση της περιοχής, όπου θέλει ο Ιβάν Σαββίδης να κατασκευάσει το αθλητικό κέντρο, αλλάζει –ίσως- τα μέχρι τώρα δεδομένα.

«Δεν ξέρω αν ο κ. Ιβάν Σαββίδης θέλει να κατασκευάσει ακόμη και τώρα το αθλητικό κέντρο», ήταν τα λόγια του κ. Παπαδόπουλου, που προκάλεσαν τα ερωτηματικά γύρω από την επένδυση του ομογενή επιχειρηματία στην περιοχή της Θέρμης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου θέρμης ενέκρινε χθες τη δημοπρασία για την έκταση που παραχωρείται ώστε ο Ιβάν Σαββίδης να δημιουργήσει εκεί το αθλητικό κέντρο, αλλά η φράση του δημάρχου προκάλεσε απορίες και συζητήσεις στο σώμα.

Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, έχει περιθώριο τριάντα ημερών, να… διαλύσει τις ανησυχίες του δημάρχου θέρμης, καταθέτοντας πρόταση που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 100.000 ευρώ, για την εκμίσθωση του αγροτεμαχίου στην περιοχή των Ταγαράδων. Χθες, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η “έγκριση εκμίσθωσης τμημάτων του αριθμ. 1847 αγροτεμαχίου θέρμης και τμήματος του αριθμ. 2 αγροτεμαχίου Ταγαράδων και ο καθορισμός των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 72 του Ν.3852/2010”

Κατά ψήφισαν τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, που προέρχονται από τις παρατάξεις τις οποίες στηρίζουν το Κ.Κ.Ε και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος, που στηρίζεται από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ψήφισε υπέρ, προτείνοντας ωστόσο μία σειρά από όρους, που διασφαλίζουν νομικά τον δήμο στο συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να συνεργάζεται τόσο επιχειρηματικά με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και στο αθλητικό κομμάτι ενόψει των εκλογών στην ΕΠΟ.