Τσέφεριν: «Έχει… πεθάνει η Super League!»

Στους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονται για τις πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις, αλλά και στο πρότζεκτ της ευρωπαϊκής Super League επιχείρησε να απαντήσει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ο Σλοβένος ανέφερε πως αν παίζεις λιγότερο θα πληρώνεσαι και λιγότερο, κάνοντας παραλληλισμό των ποδοσφαιριστών με τους εργάτες εργοστασίων.

«Είναι πολύ εύκολο να επιτίθεσαι στην UEFA και τη FIFA, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: αν παίζεις λιγότερο, πληρώνεσαι και λιγότερο. Αυτοί που θα έπρεπε να παραπονούνται είναι οι εργάτες στα εργοστάσια που πληρώνονται με 1000 ευρώ το μήνα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το project της European Super League, εκφράζοντας την πεποίθηση πως έχει πεθάνει.

«Θα πω ότι η UEFA δεν είναι μονοπώλιο. Είσαι ελεύθερος να συμμετέχεις ή όχι. Μπορείς να συμμετέχεις στα δικά μας Κύπελλα ή να οργανώσεις δικά σου. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, είναι λογικό μετά να μην μπορείς να παίζεις στα δικά μας τουρνουά, έτσι δεν είναι; Όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, στην ουσία δεν αλλάζει κάτι. Η Super League έχει πεθάνει επειδή κανένας δεν θέλει να είναι μέρος της. Βλέπω μόνο τρεις ανθρώπους να είναι εκνευρισμένοι και να πηγαίνουν τους πάντες στα δικαστήρια».