Μήπως είναι ένα καλό παράδειγμα;

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Κυπριακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΚΟΠ) στην τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας όπως από την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016, ομάδα που δεν θα έχει στην αρχική της ενδεκάδα σε κάθε αγώνα δυο τουλάχιστον γηγενείς ποδοσφαιριστές (προερχόμενους δηλαδή από Ακαδημίες Κυπριακής ομάδας), τότε θα καταθέτει σε ειδικό ταμείο το ποσό των 3000 ευρώ.

Σε περίπτωση που οι ομάδες στην αρχική τους ενδεκάδα έχουν ένα γηγενή ποδοσφαιριστή, θα καταθέτουν στο ειδικό ταμείο το ποσό των 1500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και την στήριξη των Ακαδημιών των Σωματείων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ προχωρεί σε αυτή την εισήγηση με στόχο την περαιτέρω στήριξη των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις Ακαδημίες των ομάδων. Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης απόφασης η οποία ισχύει από φέτος για αύξηση από 9 σε 10 του αριθμού των γηγενών ποδοσφαιριστών άνω των 21 ετών που υποχρεούται να έχει μια ομάδα στο ρόστερ της.