«Δεν ήρθα για να διδάξω»

Μετά την πρώτη του προπόνηση με την Ξάνθη, Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ.

Μετά από ένα μικρό πρόλογο του προέδρου της ΠΑΕ, Άρη Πιαλόγλου, ο οποίος καλωσόρισε τον Ρουμάνο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, το λόγο πήρε το νέο πρόσωπο στη θρακική ομάδα. Ο Λουτσέσκου καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά και στη συνέχεια εξήγησε την απόφασή του να έρθει στην Ξάνθη, μίλησε για τη φιλοσοφία του, εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις για τις εγκαταστάσεις της ομάδας και αναφέρθηκε στον Παντελή Καπετάνο, που τον γνώριζε από τη θητεία του στη Ρουμανία.

Μεταξύ άλλων ο Λουτσέσκου είπε:

«Όπως είπα και στους παίκτες σήμερα το πρωί δεν είμαι εδώ για να τους διδάξω ποδόσφαιρο, αλλά είμαι εδώ για να δουλέψω μαζί τους και να βελτιωθεί η ομάδα συνολικά και ο καθένας ατομικά και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι μετά τον επίσημο ποδοσφαιρικό χρόνο. Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα για μένα κι αυτή τη στιγμή είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω ανάμεσα σε δύο επίσημα παιχνίδια τη χρονιά μου. Θα είναι δύσκολη η περίοδος στην αρχή καθώς θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο για να προσαρμοστούμε στη νέα φιλοσοφία και τη νοοτροπία. Θα συλλέξω πολλές πληροφορίες για τους παίκτες και για την ομάδα αλλά και για την ελληνική γλώσσα».

Για τη φιλοσοφία του στο ποδόσφαιρο: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά δεν μιλάμε μόνο γι’ αυτό. Χρειάζεται η ισορροπία και γενικά η σωστή συμπεριφορά μέσα στον αγώνα. Σαν στυλ προτιμώ το επιθετικό ποδόσφαιρο όμως πρέπει να κοιτάξουμε τα πάντα γύρω από την ομάδα».

Για τις πρώτες του πληροφορίες για την SKODA Ξάνθη: «Γνωρίζω ότι ο μεγαλομέτοχος είναι για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας και η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Ξέρω ότι πέρσι δεν ήταν καλή σεζόν αν και ξεκίνησε πολύ καλά, σχεδόν ιδανικά. Φέτος η ομάδα «χτίστηκε» για καλά αποτελέσματα και για να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Ξέρω ότι γύρω από την ομάδα όλοι είναι φιλόδοξοι και ενθουσιώδεις και θέλουν να πετύχουν πράγματα. Είμαστε όλοι εδώ μαζί για να πάρουμε το μάξιμουμ από το κάθε παιχνίδι χωρίς να σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Βήμα με βήμα μπορούμε να χτίσουμε και τη δική μας αυτοπεποίθηση αλλά και την αγωνιστική μας εικόνα δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας σε κάθε παιχνίδια».

Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Δεν γνωρίζω πολύ καλά τη διοργάνωση. Έτυχε η πρώτη μου παρουσία στην ομάδα να είναι σε παιχνίδι Κυπέλλου. Κοιτάμε να περνάμε τον κάθε επόμενο γύρο. Το Κύπελλο είναι ένας στόχος που κυνηγούν όλες οι ομάδες. Χθες μετά το παιχνίδι, συναντήθηκα με τους παίκτες και τους συνεχάρηκα για την επιτυχία. Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για την εντύπωση που του άφησαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις: «Ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Πολύ λίγες ομάδες έχουν αυτή την οργάνωση και τις εγκαταστάσεις. Εδώ ο κάθε προπονητής έχει ότι μπορεί να φανταστεί. Δεν είναι όμως μόνο οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Νιώθω πολύ «ζεστά» εδώ και θεωρώ πως είναι εξαιρετικό το κλίμα. Κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που διάλεξα την Ξάνθη».

Για το αν γνωρίζει παίκτες της ομάδας: «Ξέρω τον Καπετάνο από τη Ρουμανία όπου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι ένας ιδανικός παίκτης που θέλει να κερδίζει και να δουλεύει στις προπονήσεις. Μπορεί να δώσει κίνητρο και στους συμπαίκτες του».