Ο γιος, ο μπαμπάς και το μπάσκετ

Ο Χάρης Μαρκόπουλος αποφάσισε να κάνει το παραπάνω βήμα στην προπονητική του καριέρα, αφήνοντας μετά από πέντε χρόνια τη θέση του ασίσταντ στον ΠΑΟΚ και πηγαίνοντας ως πρώτος προπονητής στο νεοφώτιστο Κόροιβο Αμαλιάδης.

Ο νεαρός προπονητής, σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στο νικηφόρο ντεμπούτο του στο κύπελλο, στις αναμετρήσεις που έρχονται με αντίπαλο τον πατέρα του αλλά και στο ρόλο που έχει το μπάσκετ στη ζωή τους.

Αναλυτικότερα είπε:

-Πως αποφάσισες να κάνεις ντεμπούτο στην Basket League ΟΠΑΠ ως πρώτος προπονητής με τον «νεοφώτιστο» Κόροιβο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα καθοδηγήσω τον Κόροιβο στην πρώτη του συμμετοχή στην Basket League ΟΠΑΠ. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου η ομάδα με προσέγγισε χωρίς να γνωριζόμαστε προηγουμένως. Θεώρησα πολύ τιμητικό ότι με εμπιστεύτηκαν και πως είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως πρώτος προπονητής. Έτσι αποφάσισα να κάνω μαζί με τον Κόροιβο την προσπάθεια μας την νέα σεζόν».

-Ο ενθουσιασμός του «νεοφώτιστου» και των φιλάθλων της Αμαλιάδας που για πρώτη φορά θα δουν ομάδα τους στην Α1 θα είναι από τα «όπλα» του Κόροιβου στην «μάχη» της παραμονής;

«Ο φίλαθλος κόσμος της Αμαλιάδας έχει μεγάλη… δίψα για να παρακολουθήσει τον Κόροιβο απέναντι σε ομάδες της Basket League και εμείς θέλουμε τις δύο ώρες που θα έρχεται στο γήπεδο να περνάει ευχάριστα. Ως προπονητής θέλω από την ομάδα μου να έχει καλές συνεργασίες και να παίζει ομαδικά για να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η παρουσία του κόσμου μπορεί να μας δώσει κίνητρο και δύναμη, αλλά ενδεχομένως πίεση και άγχος. Γι’ αυτό πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά και να την “εκμεταλλευτούμε” υπέρ μας. Να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην δουλειά μας και κόσμος να καταλάβει ότι παίζουμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κατά την διάρκεια του οποίου χρειαζόμαστε την στήριξη του».

-Ο πρωταρχικός στόχος είναι η παραμονή;

«Για τις περισσότερες ομάδες ο βασικός στόχος για την νέα σεζόν είναι η παραμονή και εάν τον επιτύχουν θα κοιτάξουν πιο ψηλά στην διάρκεια της χρονιάς. Γνωρίζουμε που… πατάμε και βρισκόμαστε. Είχαμε προβλήματα να ολοκληρώσουμε το ρόστερ μας, αλλά θα δουλέψουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την παραμονή μας στην Α1».

-Την 4η αγωνιστική στον αγώνα του Κόροιβου απέναντι στον ΠΑΟΚ στο «Παλατάκι» θα αντιμετωπίσεις τον πατέρα σου σε επίσημο αγώνα αυτή την φορά και όχι σε φιλικό ματς όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα. Πως σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή;

«Θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αλλά δεν το σκέφτομαι γιατί προέχουν άλλα πράγματα, η ολοκλήρωση του ρόστερ μας, η προετοιμασία και οι αναμετρήσεις που μεσολαβούν. Νομίζω, όμως, ότι πρέπει να εστιάσουμε στις ομάδες και όχι στα πρόσωπα. Άλλωστε οι πρωταγωνιστές του αθλήματος είναι οι παίκτες και όχι οι προπονητές».

-Με τον πατέρα σου μιλάτε για τις ομάδες σας;

«Ναι και είναι λογικό να μιλάμε για ομάδες μας. Το μπάσκετ είναι η ζωή μας, η καθημερινότητα μας και να λογικό να μας απασχολεί. Ασφαλώς μιλάω και με πολλούς άλλους προπονητές και όχι μόνο με τον πατέρα μου».