Πρόστιμο για το… σπρέι!

Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας μπήκε στη ζωή μας το περίφημο σπρέι, το οποίο βοηθά τους διαιτητές να κρατούν τις αποστάσεις στις εκτελέσεις των στημένων…

Σιγά – σιγά, στα περισσότερα πρωταθλήματα, αλλά και στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αρχίζει να χρησιμοποιείται αυτό το σπρέι, που χρησιμοποιούν εδώ και καιρό οι Βραζιλιάνοι.

Στην Γερμανία, το σπρέι επρόκειτο να αρχίσει να χρησιμοποιείται από την 8η αγωνιστική, αλλά η χρησιμοποίησή του αναστέλεται μέχρι νεωτέρας!

Ο λόγος;

Ο Ενιαίος φορέας ελέγχου, που δίνει πιστοποιητικά σε διαφόρων ειδών προϊόντα και υπηρεσίες στη Γερμανία “έκοψε” το συγκεκριμένο σπρέι, διότι δεν τηρεί κάποιες προδιαγραφές ασφαλείας!

Πρώτον, στο προϊόν δεν υπάρχει η ένδειξη “εύφλεκτο”, όπως θα έπρεπε, ενώ το περιεχόμενο και η πίεση του προϊόντος μέσα στη φιάλη, είναι 33% πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!

Αυτό σημαίνει πως το εν λόγω σπρέι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα!

“Τυπικη γερμανική” χαρακτήρισαν ΜΜΕ στη Γερμανία αυτή την απόφαση, που ίσως εξηγεί γιατί πρόκειται γενικώς για μια χώρα στην οποία υπάρχει… τάξη.