Χαμός στην Κύπρο με τον Βασιλείου

Ο Δημήτρη Βασιλείου, ο 35χρονος Κύπριος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Değirmenlik, της κατεχόμενης Κυθρέας, εμφανίζεται σοκαρισμένος και μετανοιωμένος για την απόφασή του.

Οι αντιδράσεις στην (ποδοσφαιρική και μη) Κύπρο είναι κάτι παραπάνω από έντονες προς το πρόσωπο του Βασιλείου, που τελευταία αγωνιζόταν στον ΘΟΙ Λακατάμιας, αλλά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ομάδα των κατεχομένων και να συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα μίας ομοσπονδίας που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν στην Κύπρο.

«Η ενέργειά του είναι επιεικώς απαράδεκτη», υποστήριξε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μάριος Λευκαδίτης, ενώ η ομάδα της Λακατάμιας με ανακοίνωση της τον χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο».

Ο Δημήτρης Βασιλείου ούτε που μπορούσε να φανταστεί ότι από τη μία μέρα στην άλλη θα ήταν θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Κύπρο. Ακόμη και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, ρωτήθηκε σχετικά με την ενέργειά του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπεσε θύμα εκμετάλλευσης της προπαγάνδας των Τουρκοκυπρίων και της ψευδοομοσπονδίας ποδοσφαίρου των κατεχομένων, ενώ θέμα υπάρχει και με τον ημικρατικό οργανισμό (στην Κύπρο δεν υπάρχουν πλήρως ενταγμένες εταιρίες στο δημόσιο) στον οποίο εργάζεται και στελέχη του οποίου ζήτησαν εξηγήσεις από τον Δημήτρη Βασιλείου.