Μετά από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ακόμα και η πατρίδα του το Ηράκλειο κάνει οξεία κριτική για τον συντοπίτη Λευτέρη Αυγενάκη. Η εφημερίδα «Νέα Κρήτη» σε σημερινό άρθρο της εξαπολύει πυρά κάνοντας λόγο για φαιδρή αναβίωση και ευτελισμό του ιστορικού Κυπέλλου του ΟΦΗ.
Διαβάστε όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας του Ηρακλείου:
«Αντιδράσεις από φιλάθλους για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου γεγονότος της κρητικής ομάδας με παιχνίδια 5X5 στον Καρτερό και ρηχή διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που τιμώνται μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα παγκοσμίως – Στα μέτρα του Αυγενάκη και στα ανταλλάγματα…
Τέλειος ο ευτελισμός της μεγαλύτερης σελίδας της ιστορίας του ΟΦΗ, προς χάριν της πολιτικής αμετροέπειας και ματαιοδοξίας του Λευτέρη Αυγενάκη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΟΦΗ το 1987, αντιμετωπίσθηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού και τους ανιστόρητους χειροκροτητές παράγοντες του σωματείου, ως κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.
Μια ιστορική μεγάλη κατάκτηση που πανηγυρίστηκε από την καρδιά και την ψυχή των απανταχού κρητικών φιλάθλων, αντιμετωπίσθηκε ως μια παράσταση γελοιότητας.
Η Αυγενάκειος αναβίωση του τελικού στον Καρτερό, ήταν μια προσβολή στο μέγεθος του επιτεύγματος από την ομάδα του Γκέραρντ, παρασύροντας έναντι ανταλλάγματος και συντεταγμένους φορείς του ΟΦΗ.
Ηγεσίες για χρηματοδοτήσεις, κάποιοι οπαδοί για να τους αναγνωρίσει τους Συνδέσμους και κάποιοι άλλοι για καλές σχέσεις με τον υφυπουργό και καλοπέραση στα γεύματα…
Ευτυχώς, αγνοί, ανιδιοτελείς και οργανωμένοι φίλοι του ΟΦΗ, αντέδρασαν οργισμένα και από τα social media, μπροστά στην παρωδία του πολιτικού να παίξει με την ιστορία του κρητικού συλλόγου, για προσωπικές κομματικές σκοπιμότητες, μέσα από ένα πανηγυράκι.
Κανένας σεβασμός. Η καρικατούρα του Καρτερού, δεν άξιζε ούτε σαν πρόχειρη σκέψη, με παιχνίδια 5×5 και αηδίες στην άμμο.
Αν υπήρχαν στοιχειώδης λογική και σεβασμός στο ιστορικό αυτό γεγονός, θα μπορούσε να τιμηθεί με ανάλογες της αξίας του εκδηλώσεις, που θα είχαν τη μεγαλοπρέπεια και την συμμετοχή των legends ΟΦΗ και Ηρακλή, σε στάδιο κανονικού ποδοσφαίρου, με οργάνωση ολκής, χωρίς σάχλες και προχειρότητες. Με σοβαρή οργάνωση που θα απηχούσε την κοινωνική αντίληψη και την αξία του γεγονότος».