Να τι έγιναν τα λεφτά (μας)

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι τελείωσαν, η ρωσική κυβέρνηση δαπάνησε πολλά εκατομμύρια για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, αλλά και να βελτιώσει το προφίλ της και πλέον, το ερώτημα είναι ένα : Τι θα απογίνουν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και πως θα αξιοποιηθούν;

Για τους διοργανωτές το εφιαλτικό σενάριο είναι να έχουν οι εγκαταστάσεις που δημιούργησαν, την τύχη των εγκαταστάσεων της Αθήνας! Η Αθήνα είναι το αντιπαράδειγμα, πλέον, για όλους όσοι διοργανώνουν τέτοιου επιπέδου αγώνες.

Η ιστοσελίδα businessinsider.com έκανε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Αθήνας, οι οποίες σήμερα αραχνιάζουν.

Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα ξόδεψε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα μεγάλο μερος των εγκαταστάσεων, που από τη μέρα που έληξαν οι αγώνες είναι άχρηστες, έχει αφεθεί στην τύχη του, να υπόκειται τη φθορά του χρόνου.

Δείτε τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει το businessinsider.com και εξοργιστείτε ελεύθερα!

Βαριές και κοστοβόρες κατασκευές, που χρησιμοποιήθηκαν για 2-3 εβδομάδες και σήμερα έχουν μετατραπεί σε… σκουπίδια και απλά «κουφάρια».

Κάποιοι έκαναν χρυσές δουλειές, δημόσιο χρήμα σπαταλήθηκε ασύστομα και σήμερα πληρώνουμε όλοι τις συνέπειες (και) αυτών των πρακτικών.

Δείτε το γήπεδο του Μπιτς Βόλει, στο οποίο έχουν φυτρώσει αγριόχορτα στην άμμο. Το γήπεδο του softball, το ίδιο. Η εγκατάσταση των καταδύσεων παρατημένη, το συντριβάνι του Ολυμπιακού Χωριού κατεστραμένο, την πισίνα προπόνησης στο Ολυμπιακό Χωριό, εστία μόλυνσης, σκουπιδότοπο και άσυλο βατράχων. Το γήπεδο του Χόκει παρατημένο από τη μέρα, που τελειωσαν οι αγώνες. Διαβρωμένες, σκουρασμένες σκάλες σε ολυμπιακή εγκατάσταση, επικίνδυνες για ανυποψίαστους, εγκαταστάσεις – σκουπιδότοποι, φαντάσματα του παρελθόντος. Μόνο το γήπεδο του baseball στο Ελληνικό είναι ακόμη σε αξιοπρεπή κατάσταση, καθώς το χρησιμοποιούσε ως έδρα ο ποδοσφαιρικός Εθνικός, πριν διαλυθεί κι αυτός.

Εικόνες μιας Ελλάδας της σήψης και της παρακμής, της Ελλάδας της εποχής των χρυσών κουταλιών…

[new_royalslider id=”10″]