Όλα δείχνουν… αλλαγές από Μπούργος

Το ενδεχόμενο αλλαγών σε πρόσωπα αλλά και φιλοσοφία είναι αρκετά πιθανό, ωστόσο από σήμερα θα φανούν στο Νέο Ρύσιο κάποιες από τις σκέψεις του Χερμάν Μπούργος.

Ξεκάθαρα όμως, ο Αργεντινός θα τις κάνει, απλά το θέμα είναι φανεί σε ποιο βαθμό θα διαφοροποιήσει το πλάνο και τι… επίπτωση θα έχει αυτό στα πρόσωπα. Που λογικά θα έχει, με τον προπονητή των κιτρινόμαυρων να προχωρά σε αλλαγές στο βασικό σχήμα.

Καταρχάς, Μάνου Γκαρθία και Λουίς Πάλμα φαίνεται ότι θα πάρουν φανέλες βασικών. Ο πρώτος, στο διάστημα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ματς στο «Μπλούμφιλντ», έδειξε ποιοτικά στοιχεία και βοήθησε στη δημιουργία, στοιχείο που θα είναι απαραίτητο στο ματς της Πέμπτης, στο οποίο ο Άρης ψάχνει τουλάχιστον δύο γκολ.

Από την άλλη ο Πάλμα, όταν μπήκε στο ματς, ζωήρεψε την επίθεση των Κιτρινόμαυρων, είχε καλά στημένα που δημιούργησαν απειλητικές προϋποθέσεις για την αντίπαλη άμυνα κι έφτιαξε φάσεις, έστω κι αν δεν είχε το καθαρό μυαλό να τις τελειώσει σωστά και να είναι πιο ομαδικός.

Από εκεί και πέρα, στην άμυνα, ο Εμπακατά, είχε πολλά προβλήματα τόσο στο αμυντικό όσο στο επιθετικό κομμάτι, στοιχείο που ίσως φέρει στο βασικό σχήμα τον Οντουμπάγιο. Ο Άγγλος δεξιός οπισθοφύλακας είναι πιο έμπειρος και, αν και, δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στη νέα ομάδα του, είναι πάρα πολύ πιθανό να παίξει στην ενδεκάδα αντί του Κονγκολέζου, ο οποίος φαίνεται ότι θα πληρώσει την κακή εμφάνισή του στο Ισραήλ.

Όσο για τη μεσαία γραμμή, πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Νταμπό. Κακό παιχνίδι, ουδέποτε κατάφερε να βρει τα πατήματά του και να αποτελέσει δίδυμο με τον Ντουκουρέ και τελικά έγινε αλλαγή, ίσως και κάπως καθυστερημένα, με τον Ντιόπ να παίρνει τη θέση του. Μία κίνηση που ενδεχομένως την Πέμπτη να γίνει από την αρχή του αγώνα.