Κινδυνεύει με πρόστιμο ο… διαιτητής!

Μέγα θέμα προέκυψε στη Γερμανία με το περίφημο σπρέι των διαιτητών και την χρησιμοποίησή του στον αποψινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Σάλκε και την Μάριμπορ στο Γκέλζενκίρχεν!

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο σπρέι επρόκειτο να αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Μπουντεσλίγκα από την 8η αγωνιστική, αλλά ο ενιαίος φορές ελέγχου, που έκανε τον σχετικό έλεγχο καταλληλότητας στο σπρέι, απεφάνθη ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και ως εκ τούτου, η χρήση του στη Γερμανία είναι παράνομη!

Δεν πρόκειται βέβαια για φοβερές παρανομίες, απλά ο έλεγχος έδειξε ότι το περιεχόμενο του σπρέι είναι κατά 33% περισσότερο από την αναγραφόμενη, ενώ στη φιάλη δεν υπάρχει η ένδειξη “εύφλεκτο”.

Το σπρέι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Γερμανία και φυσικά δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο Ισπανός διαιτητής, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, στο σημερινό παιχνίδι Σάλκε – Μάριμπορ.

Τι θα συμβεί αν τελικά χρησιμοποιήσει το σπρέι;

Με δηλώσεις του στην “Μπιλντ”, εκπρόσωπος του Δήμου Γκελζενκίρχεν, είπε ότι “αν διαπιστώσει ο Δήμος ότι χρησιμοποιείται ένα προϊον, που δεν είναι εγκεκριμένο, οφείλουμε να εφαρμόσουμε τις διατάξεις του νόμου και η αρμόδια υπηρεσία μας θα αναλάβει την υπόθεση”.

Η “Μπιλντ” το έψαξε και έμαθε ότι σ΄ αυτές τις περιπτώσεις το πρόστιμο είναι μέχρι 55 ευρώ, ωστόσο το θέμα δεν είναι τόσο απλό.

Η ΟΥΕΦΑ δεν θέλει να φανεί ότι παραβιάζει τους νόμους ενός κράτους που φιλοξενεί ένα παιχνίδι της, έστω κι αν πρόκειται για ένα τόσο ασήμαντο γεγονός.

“Την εξετάζουμε την περίπτωση. Στη διάρκεια της ημέρας θα βρούμε μία λύση” έλεγε εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ…