Το… μπουμ της Μάιντς

Το ποδόσφαιρο στη Γερμανία ανθεί!

Μετά την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν που ανακοίνωσαν κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ήηρθε και η σειρά της ταπεινής Μάιντς να ανακοινώσει τα αποτέλεσματα της χρήσης 2013-14.

Η ομάδα, την οποία απέκλεισε ο Αστέρας Τρίπολης από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σημείωσε πέρσι αύξηση του τζίρου της κατά 10%, φτάνοντας στα 78 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρίας, μετά φόρων, ήταν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μισθοί των ποδοσφαιριστών την προηγούμενη σεζόν ήταν 22,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέτος το αγωνιστικό μπάτζετ έχει ανέβει στα 24,6 εκατομμύρια.

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η γενική συνέλευση των μελών της Μάιντς ψήφισε υπέρ της παραμονής του προέδρου της ομάδας, Χάραλντ Στρουντς, για άλλα τρία χρόνια στο πόστο του.

Ο Στρουντς είναι πρόεδρος της Μάιντς από τον Σεπτέμβριο του 1988, κλείνει δηλαδή, 26 χρόνια στο τιμόνι της ομάδας.

Την παρέλαβε στις χαμηλές κατηγορίες, μεταξύ Β΄ και Γ΄ Εθνικής και με προπονητή τον Γιούργκεν Κλοπ, την ανέβασε και την καθιέρωσε στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Κλοπ, που είναι δημιούργημα της Μάιντς, είναι αυτός που αναμόρφωσε και την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την έφερε στο κορυφαίο επίπεδο του γερμανικού ποδοσφαίρου και του Τσάμπιονς Λιγκ.