«Πάμε για πρωτάθλημα…»!

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος «βλέπει» μακριά. Και στο τέλος της (φετινής) διαδρομής μπορεί να βρει τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά. Πόσο ψηλά; «Εάν δεν είναι ο ΠΑΟΚ διεκδικητής, εάν δεν πάει για το πρωτάθλημα, ποιος πρέπει να πάει», εξήγησε ο επιθετικός του «Δικεφάλου» μιλώντας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Θεσσαλονίκη στο Γκινγκάμπ.

«Σε αυτό το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστήσει. Και εγώ ήρθα γιατί ήξερα από την αρχή ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωταθλητισμό, δεν είναι μυστικό. Βρίσκομαι σε μία ομάδα με υψηλούς στόχους. Μην ξεχνάτε πως και εγώ από μικρός έχω μάθει στον πρωταθλητισμό και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που κάνει πρωταθλητισμό», πρόσθεσε τοποθετώντας κι αυτός πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.
Ο «Παπ» μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα, τον ΠΑΟΚ, το Γιουρόπα Λιγκ και το ματς με την Γκινγκάμπ. Πιο αναλυτικά:

Για τις νίκες και τα μεγάλα σκορ, επισήμανε:

«Στο πρωτάθλημά μας, μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες. Οταν παίζεις καλά, έρχονται αυτά τα σκορ, και όταν είσαι μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ δεν σταματάς ποτέ. Δεν πρόκειται να σταματήσεις για παράδειγμα στο 1-0 ή στο 2-0. Η ουσία είναι πως έχουμε καλή ψυχολογία, είμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να υποτιμήσει την τελευταία στη βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος, Γκινγκάμπ είπε:

«Αυτή είναι η βαθμολογία στην Ελλάδα και στη Γαλλία, όμως δεν έχουμε δικαίωμα να υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Το είδαμε και με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Δεν χρειάζεται σκέψη, είναι γαλλικό πρωτάθλημα, δεν κοιτάμε την θέση της Γκινγκάμπ και σε ποια κατάσταση είναι. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, γιατί αυτή η ομάδα δεν πάει καλά και θέλει να αποδείξει πράγματα, χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση από τη δική μας πλευρά».

Για την ευρωπαϊκή παρουσία του ΠΑΟΚ σχολίασε:

«Παίζουμε με τον πιο αδύνατο του ομίλου μας, πάμε να τον κερδίσουμε. Βεβαίως και η ισοπαλία θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τη συνέχεια των αγώνων που έχουμε να δώσουμε. Πρωταρχικός στόχος μας ήταν να περάσουμε στους ομίλους, μετά θα διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και εφόσον όλα πάνε καλά, θα περιμένουμε να δούμε την επόμενη κλήρωση, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να προχωρήσουμε».

Για το αν του έλειψε η Ευρώπη, είπε:

«Πάντα ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι σου δίνει μεγάλο κίνητρο, εκεί τσεκάρεις τις δυνατότητές σου, βλέπεις τι μπορείς να κάνεις ατομικά. Σίγουρα μου έλειψαν τα ευρωπαϊκά ματς».

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε και στην αναβολή του ντέρμπι και για το αν θα ωφελήσει ή όχι:

«Δεν το κρύβουμε ότι περιμέναμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τώρα με την αναβολή θα είμαστε πιο άνετοι και πολύ πιο συγκεντρωμένοι με την Γκινγκάμπ. Δεν μπορείς να μην σκέφτεσαι το επόμενο ματς».

Για τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού και αν το ήταν “υποκριτική” η αναβολή, υπογράμμισε:

«Ηταν αναμενόμενο να συμβεί κι αυτό, από τη στιγμή που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και υπάρχει ατιμωρησία. Δυστυχώς έγινε, ας ελπίσουμε να μην έχουμε θύματα και ποδοσφαιριστές στο μέλλον. Δεν μπορώ να το σχολιάσω, σεβόμενος τον άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή δεν θέλω να σχολιάσω κάτι».