«Γκρεμίστε το μαζί μας»

Η Ραπίντ Βιέννης έπειτα από 37 χρόνια θα αλλάξει έδρα και θα αποχωριστεί το «Γκέρχαρντ Χάναπι» με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Θα διοργανώσει ειδική γιορτή για την κατεδάφισή του, καλώντας τους φιλάθλους της να συμμετέχουν σε αυτήν.

Το «πάρτι της κατεδάφισης» θα γίνει το Σάββατο και οι Αυστριακοί θα βγάλουν λεφτά ακόμα και από αυτή τη διαδικασία. Οι φίλαθλοι μπορούν να αγοράσουν μία θέση από τις εξέδρες έναντι 19,77 ευρώ (το 1977 άνοιξε το γήπεδο), λίγο από τα δίχτυα της εστίας με 18,99 ευρώ (το 1899 ιδρύθηκε η Ραπίντ) και λίγο από τον χλοοτάπητα με 5 ευρώ (εδώ δεν υπάρχει συμβολισμός).

Ο αυστριακός σύλλογος έχει ετοιμάσει κουτάκια για τα αναμνηστικά των φιλάθλων, ενώ υα τους προσφέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και εργάτες για να πάρουν. Το πάρτι θα κλείσει με μία ομαδική φωτογραφία της ομάδας με τον κόσμο της.

Η νέα έδρα της Ραπίντ θα κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο, θα έχει χωρητικότητα 22.000 θέσεων και θα είναι έτοιμη το 2016, θα ονομαστεί «Allianz Stadion» και μέχρι τότε η ομάδα θα φιλοξενείται στο εθνικό στάδιο της Αυστρίας.