Επίθεση σε Σάντος από τον προπονητή της Σπόρτινγκ

Γνωστές έγιναν οι κλήσεις της εθνικής Πορτογαλίας για τα ερχόμενο παιχνίδια για το Nations League. Μέσα στα ονόματα δεν υπήρχε ούτε ένα ποδοσφαιριστή που να αγωνίζεται στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, κάτι που προκάλεσε απορίες αλλά και τη… μίνι έκρηξη του τεχνικού των «λιονταριών» Ρούμπεν Αμορίμ.

Μεταξύ άλλων, ο νεαρός και ικανότατος τεχνικός εξαπολύει επίθεση προς τον Φερνάντο Σάντος, λέγοντας πως μάλλον οι ποδοσφαιριστές του δεν είναι τόσο καλοί για την εθνική Πορτογαλίας. Κάτι που… ανεβάζει επίπεδο τον ίδιο, αφού με αυτούς που ο Σάντος δεν θεωρεί ικανούς για να φορέσουν το εθνόσημο, ο Αμορίμ κατέκτησε το πρωτάθλημα!

«Έχουμε μιλήσει αρκετά μέχρι τώρα για αυτό το θέμα, ο κάθε προπονητής κάνει τις επιλογές του, εγώ τις δικές κου και μερικές φορές και οι δικές μου δεν είναι κατανοητές από τον κόσμο. Καταλαβαίνω πως ο προπονητής έχει πολλούς ποδοσφαιριστές για να διαλέξει και υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες της Σπόρτινγκ πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα και καλύτερα για να κερδίσουν τη θέση. Έχουμε κερδίσει κάποιους τίτλους, οι παίκτες έχουν μεγαλώσει αλλά ακόμα και με όλα αυτά φαίνεται πως δεν είναι στο επίπεδο της εθνικής ομάδας. Μάλλον, όμως, αυτό αναδεικνύει και την καλή δουλειά του προπονητή της Σπόρτινγκ με παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στην εθνική», είπε αρχικά ο Αμορίμ.

«Δεν είμαι νευριασμένος, αλλά νιώθω κολακευμένος. Τα πήρα όλα, για μένα όλα τα παιδιά τα έχουν πάει τέλεια αλλά είμαι προπονητής της Σπόρτινγκ. Ο προπονητής της Πορτογαλίας δεν παίρνει τον Τρινκάο αλλά παίρνει τον Ζότα, δεν παίρνει τον Πέδρο Γκονσάλβες αλλά τον Φέλιξ… Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό», κατέληξε.