Ύμνοι για Κοτάρσκι στην Κροατία

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, κάτι που έχει φανεί στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, αλλά αποδείχτηκε κομβικός για την εθνική Ελπίδων της Κροατίας. Η δική του ψυχραιμία στη διαδικασία των πέναλτι στο δεύτερο παιχνίδι με τη Δανία οδήγησε την ομάδα του στο EURO 2023.

Στην Κροατία ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποθεώνεται για τη συνολική του εικόνα, τονίζοντας πως αποτελεί το μέλλον.

«Όσοι τον γνωρίζουν καλά, μιλούν για έναν πολύ ήρεμο τερματοφύλακα, λίγο εσωστρεφή, αλλά πολύ σταθερό κι ώριμο. Αυτό φάνηκε -χωρίς αμφιβολία- μετά το δεύτερο γκολ της Δανίας. Παρέμεινε ήρεμος και κράτησε το 2-0, για να εξελιχθεί στη συνέχεια σε ήρωα, πιάνοντας δύο πέναλτι. Ο Κοτάρσκι έχει εξαιρετικά στατιστικά, όντας βασικός τερματοφύλακας στον ΠΑΟΚ», αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Πλέον ανοίγει η συζήτηση για τη συμμετοχή του στην αποστολή της Κροατίας για το Μουντιάλ, με τον Ντάλιτς να το σκέφτεται σοβαρά.

«Αν συνεχιστούν αυτές οι εμφανίσεις, αργά ή γρήγορα θα ανοίξει κι η πόρτα της εθνικής. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πολύ στον Κοτάρσκι, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλα εξαρτώνται από αυτόν», καταλήγουν οι Κροάτες.

Τα βλέμματα είναι πάνω στον νεαρό γκολκίπερ, ο οποίος έχει έξτρα κίνητρο να κάνει μεγάλες εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ, καθώς η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ αποτελεί το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή.