«Στα βαθιά, αλλά ξέρω από… βουτιές»

Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι και τυπικά πλέον ο νέος διευθυντής Εθνικών ομάδων. Ο πρώην αρχηγός της «γαλανόλευκης» παρουσιάστηκε κι επίσημα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, με τον «τυπάρα» να μην κρύβει τη συγκίνησή του και να δηλώνει σε ένα ρεσιτάλ αυτοσαρκασμού για το νέο ρόλο του: «Είναι μια βουτιά στα βαθιά, αλλά ξέρω από βουτιές όπως λέτε. Θα προσπαθήσω να είμαι συγκεντρωμένος».

Δίνοντας περισσότερες διευκρινήσεις για το τι ακριβώς θα κάνει ο Καραγκούνης είπε: «Μου έχει γίνει η πρόταση από το καλοκαίρι αλλά δεν σκεφτόμουν ότι θα είμαι εδώ τώρα γιατί θα έπαιζε σημαντικό ρόλο ο προπονητής και οι παίκτες. Έγιναν πολλά, το ότι δεν γύρισα στον Παναθηναϊκό, πως δεν πήγα στις ΗΠΑ, πως χάσαμε από τη Ρουμανία. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από συμπαίκτες μου και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Ξεκαθαρίσαμε με τον προπονητή κάποια πράγματα. Θα είμαι ανάμεσα στον προπονητή και τους παίκτες. Έπαιξε ρόλο ότι ο προπονητής μας είναι συνεργάσιμος άνθρωπος και μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα για την ομάδα γιατί έτσι θα μπορούν κάποιες σκέψεις μου να περάσουν στην ομάδα».

Για την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο τόνισε: «Ήταν γραφτό να συνεχίσω στην Εθνική. Έπαιξε ρόλο το ραντεβού με τον κ.Ρανιέρι. Ήταν σημαντικό και πως πολλά παιδιά ήθελαν να συνεργαστούμε και πάλι. Αυτή η μετάβαση δεν είναι εύκολη για την Εθνική. Αυτό το αφουγκράστηκα και έτσι σκέφτηκα πως αφού μου το ζητούν αυτοί να βοηθήσω θα το κάνω. Ήταν πιο εύκολο αυτό. Αν και το συναίσθημα του ποδοσφαιριστή δεν αλλάζει».

Καταλήγοντας για την Εθνική είπε: «Όλοι πρέπει να βοηθάμε την Εθνική. Όλο το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι δίπλα. Από την άποψη ότι αν κάποιος παίκτης δεν κληθεί δεν πρέπει να υπάρχει παράπονα από την Εθνική. Ο κόσμος έχει αγαπήσει την Εθνική. Σημασία έχει όλοι να είναι δίπλα στην Εθνική.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να μην του λείψει τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι μπορεί να γίνει κάποιο λάθος αλλά ποτέ αυτό δεν θα είναι λάθος σκοπιμότητας».