Συνελήφθη η νταλικιέρης – O απολογισμός της τραγωδίας

Ρουμάνος είναι τελικά ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας, ο οποίος προκάλεσε αυτό το απίστευτο δυστύχημα στον κόμβο της Βέροιας, σπέρνοντας τον θάνατο σε ανυποψίαστους ανθρώπους…

Σύμφωνα με το seleo.gr, συνελήφθη πριν από λίγο ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο ατύχημα στον κόμβο της Βέροιας. Ο οδηγός αμέσως μετά την καραμπόλα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 23, πήρε τα έγγραφά του από την νταλίκα και έφυγε. Παρόλο που το φορτηγό είχε βουλγάρικες πινακίδες, ο οδηγός είναι Ρουμάνος και συνελήφθη πριν από λίγο σε ένα χωράφι στη γύρω περιοχή…

Όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη :

4 νεκροί και 23 τραυματίες είναι τελικά απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Βέροιας με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Σε πεδίο μάχης μετράπηκε ο δρόμος. Νταλίκα προερχόμενη από Κοζάνη έπεσε πάνω σε ουρά αυτοκινήτων που είχαν σταματήσει στο σημείο καθώς ο δρόμος ήταν κλειστός λόγω έργων της ΔΕΗ. Στο πέρασμά της η νταλίκα παρέσυρε 30 με 35 οχήματα. Η κυκλοφορία στο δρόμο είχε διακοπεί λόγω τοποθέτησης υπέργειων καλωδίων της ΔΕΗ.

Υπήρχε η κατάλληλη σήμανση και τα προειδοποιητικά, τόνισε στο ΡΘ ο Νικόλαος Ραχανιώτης, από την Εγνατία Οδό. Διαβεβαίωσε ότι υπήρχε για τα υπό εξέλιξη έργα προειδοποίηση στις μεγάλες ηλετρονικές πινακίδες στην Καστανιά.

Στο δρόμο υπήρχαν και δύο σημαιοφοροί καθώς και περιπολικό της τροχαίας.  Ο πρώτος σημαιοφόρος αντιλήφθηκε τον οδηγό της νταλίκας να κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα, είπε στο ΡΘ ο επιβλέπων του έργου Γιώργος Ζιακάς. Του έκανε σήμα να κόψει ταχύτητα… Αυτός συνέχισε… Δεν σταμάτησε ούτε στο σήμα που του έκανε ο δεύτερος σημαιοφόρος, σύμφωνα με τον κ. Ζιάκα.

Η νταλίκα σπό το τέλος της ουράς έφτασε πρώτη σε μια απόσταση 100 μέτρων, ανέφερε.

Στο δυστύχημα την ζωή τους έχασαν 4 άτομα.2 γυναίκες από 50 έως 65 ετών. Ένας άνδρας 50 ετών. Το τέταρτο πτώμα βρέθηκε απανθρακωμένο.  Συνολικά οι τραυματίες είναι 23, ένας από τους οποίους σοβαρότερα. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας.