Τιμωρία στους διαιτητές του αγώνα Περιστέρι – Άρης!

Το παιχνίδι του Περιστερίου κόντρα στον Άρη είχε γεμάτο τρίτο ημίχρονο, με την ΚΕΔ να τιμωρεί την τριάδα των ρέφερι με δύο αγωνιστικές, με μια φάση να είναι καθοριστική για την ποινή που τους επιβλήθηκε.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε πολύ μεγάλη κουβέντα γύρω από το παιχνίδι του Περιστερίου απέναντι στον Άρη. Η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής ήταν θρίλερ για γερά νεύρα, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να φτάνει στη νίκη με 92-90, χάρη σε follow του Μίρο Μπίλαν στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Ο ντόρος όμως γύρω από το παιχνίδι, με το πέρας του 40λεπτου, αφορούσε την διαιτησία. Η ΚΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, εστιάζοντας στα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών.

Η διαιτητική τριάδα των Πουρσανίδη, Σταματόπουλου και Μπακάλη πράγματι τιμωρήθηκε. Και μάλιστα όχι με μία, αλλά με δύο αγωνιστικές. Αυτό σημαίνει πως δεν θα βρίσκονται στην κλήρωση ούτε για την 7η αγωνιστική της Basket League.

Ποια ήταν όμως η φάση που έφερε την τιμωρία τους; Ο παρατηρητής του αγώνα, Κώστας Μουζάκης, στάθηκε στην φάση με πρωταγωνιστές τους Σανόγκο και Ραντάνοφ. Ο σέντερ του Άρη έριξε μπουνιά στον φόργουορντ του Περιστερίου, όμως δεν αποβλήθηκε, παρ’ ότι οι ρέφερι πήγαν στο instant replay για να δουν και πάλι την φάση.

Το λάθος τους εδώ χρεώνεται στον πειθαρχικό έλεγχο, μιας και ο Σανόγκο έπειτα από εκείνη τη φάση έπρεπε να αποβληθεί, με τους διαιτητές να μην προχωρούν σε μια τέτοια κίνηση, η οποία αλλοίωσε και το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την έκθεση μετά το παιχνίδι.