Συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ παραχώρησε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ και μίλησε μεταξύ άλλων για την παρουσία του στην κεφαλή της ελληνικής διαιτησίας, τον δεύτερο γύρο που έρχεται, αλλά και το ντέρμπι της Λεωφόρου, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων στην Ελλάδα.
«Ο δεύτερος γύρος θα έχει καλύτερες διαιτησίες, αφού οι περισσότεροι είδαν τη διαφορά στον πρώτο. Στόχος είναι να βελτιώσουμε την εικόνα και ευελπιστώ πως θα τα καταφέρω. Λάθη γίνονται και θα γίνονται σε όλο τον κόσμο και στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάνω σ’ αυτά δουλεύουμε όλα τα μέλη της ΚΕΔ. Είμαι μόλις πέντε μήνες στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως έχω την ικανότητα να τα καταφέρω .Μελετώ την κουλτούρα των Ελλήνων και προσπαθώ να μπω στη σκέψη σας. Είναι ρίσκο να εργάζεσαι στην Ελλάδα στον τομέα της διαιτησίας, όμως και ποια δουλειά σε υψηλό επίπεδο δεν αποτελεί ρίσκο; Ουσιαστικά πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία όλων στην Ελλάδα, αν θέλετε να δείτε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε.
Ο Μπένετ πήρε θέση και για το πέναλτι στη Λεωφόρο, στον αγώνα Παναθηναικός-Ολυμπιακός: «Οι φίλαθλοι φορούν χρωματιστά γυαλιά σ’ όλο τον πλανήτη, όπως και στην Ελλάδα άρα χαίρονται για πέναλτι υπέρ των ομάδων τους. Να τονίσω όμως πως οι διαιτητές πρέπει να λαμβάνουν την απόφαση μέσα στο γήπεδο και να την λαμβάνουν πρώτοι κι όχι ο VAR. Ο VAR πρέπει να αναρωτηθεί, αν για αυτόν υπάρχει ξεκάθαρο λάθος για να παρέμβει .Ο διαιτητής επί προκειμένω καταλόγισε φάουλ, με τον VAR να παρεμβαίνει για το αν ήταν εντός η εκτός περιοχής κι όπως είδαν όλοι στο τέλος ήταν εντός περιοχής. Ξεκαθαρίζω, πως για την ΚΕΔ σημασία έχει η απόφαση να λαμβάνεται από τον διαιτητή εντός γηπέδου κι έτσι έγινε».
Ο άνθρωπος που ορίζει τις τύχες της ελληνικής διαιτησίας εξήγησε γιατί η ΚΕΔ δεν μπορεί να τιμωρήσει τους ξένους διαιτητές που διευθύνουν τα ντέρμπι στην Ελλάδα ,ενώ στην ερώτηση για την τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και το αν μπορεί να την εκτονώσει είπε: «Τα θαύματα συμβαίνουν, όντως είναι πολύ δύσκολο, αλλά όλα είναι θέμα εκπαίδευσης, αφού πολλοί δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς. Σημαντικό είναι να εκπαιδεύσουμε πρώτα τους διαιτητές να μην κάνουν λάθη και μετά τους δημοσιογράφους και το κοινό, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως τους ξένους διαιτητές τους προσκαλούμε στην Ελλάδα και ανήκουν σε άλλες Ομοσπονδίες. Ξέχωρα πως δεν είναι εύκολο να βρεις διαιτητές υψηλού επιπέδου στο χρόνο που θέλουμε, γιατί έχουν προτεραιότητα το εγχώριο πρωτάθλημα τους ή τα ματς των ευρωπαικών διοργανώσεων, δεν έχουμε δικαίωμα βάσει κανονισμών να παρέμβουμε αν κάνουν λάθη. Αρμόδια για αυτό είναι η UEFA και η FIFA».