Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Η διοίκηση τής ΚΑΕ Αρης τοποθετήθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 παρουσία και των νομικών της που συνέβαλαν στην υπόθεση.

«Ενας φαύλος κύκλος χρεών κλείνει οριστικά για την ΚΑΕ με την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Πείσαμε με το πλάνο βιωσιμότητας που καταθέσαμε και πήραμε αυτό που περιμέναμε. Το δικαίωμα στην ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο και έναν Άρη πρωταγωνιστή. Για τον Αρη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Πρέπει να κρατήσουμε τον λόγο μας απέναντι στους πιστωτές μας. Να είμαστε συνεπείς στις δόσεις, που θα αρχίσουν να δίνονται από τον Μάιο. Υπάρχει ένα πλάνο που πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά. Γι’ αυτό θα συναντηθούμε την ερχόμενη εβδομάδα με τους μετόχους της ΚΑΕ Αρης. Ηρθε η στιγμή όλοι μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον Αρη και να πράξουμε τα αυτονόητα. Η στήριξη είναι επιβεβλημένη για να μπορέσει ο Αρης να σταθεί ξανά στα πόδια του. Τον Οκτώβριο του 2012 αποφασίστηκε να ξεκινήσει το σχέδιο για το άρθρο 99. Η στρατηγική μας ήταν πολύ σωστή. Καταθέσαμε Παραμονή Χριστουγέννων την αίτηση μας και την επόμενη των Χριστουγέννων τη δικάσαμε. Στις 23 Μαίου του 2012 είχαμε παραλάβει 5,5 εκατ. χρέη. Με την κατάθεση της αίτησης είχα κατέβει στα 4,7 εκατ. ευρώ. Μετά φτάσαμε στα 3,5, ενώ 800.000 ευρώ έμειναν έξω», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Σε ερώτηση για το απαγορευτικό τής FIBA απάντησε: «Η άρση του απαγορευτικού αποτελεί στόχο μας. Το καλοκαίρι ήταν έξι απαγορεύσεις. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει τόσες. Εχουμε φτάσει μέχρι τώρα στις 4, περιμένουμε την υπογραφή από τον Μπετς για να γίνουν τρεις και θα συζητήσουμε τις υπόλοιπες. Με την υπαγωγή όμως στο άρθρο 99 δεν λύνεται το θέμα της FIBA».

Για τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων είπε: «Ηταν ελλειμματικές όλες οι χρήσεις, πάνω από 1 εκατ. κάθε χρόνο. Αυτή ήταν η λειτουργία της ΚΑΕ Αρης. 43 παίκτες σε πέντε χρόνια. Ενας παίκτης ήταν όσο η φετινή ομάδα. Αυτός είναι ο Αρειανός, ο πρώην πρόεδρος. Η παραγοντάρα!», αναφερόμενος προφανώς στον πρώην πρόεδρο της ΚΑΕ Αρης, Γιάννη Δαμιανίδη.