Μυρίζει μεγάλο ματς

Ένας μικρός χαμός γίνεται δεξιά – αριστερά.

Από τη μια, είναι ο Δώνης… Που να φανταζόσουν ρε… δάσκαλε ότι θα την άκουγες στερεοφωνικά, εσύ που τόσο καλά δούλευες στον ΠΑΟΚ, τόσο καλή χημεία είχες με τους συνεργάτες σου και τόσο σπουδαίο έργο έκανες, με τους αυτοματισμούς σου, τις τακτικές σου και τα ρέστα σου… Και που να φανταζόσουν ότι θα την άκουγες τόσο γερά, στη μοναδική ίσως περίπτωση που έχεις τόσο δίκιο!

Από την άλλη, είναι η ΕΠΟ και ο Μόραλης, που ανάγκασαν την ΠΑΕ να βγάλει 24 ώρες πριν το ματς με την Μπενφίκα ανακοίνωση, να και το διαζύγιο του Σάντος με την Εθνική (κι η ΕΠΟ θα κάνει μουτράκια), και ο συνειρμός ότι το καλοκαίρι επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Και που θα πάει, θα μου πεις… Στη Σαουδική Αραβία, στην Κίνα ή στην Πορτογαλία, που δεν κόβουν και τις φλέβες τους γι΄αυτόν; Τέλος πάντων…

(Σε λίγο θα μας πείτε ρε παιδιά ότι μετά την επόμενη γκέλα θα απολυθεί ο Στέφενς και θα αναλάβει ο Γεωργιάδης υπηρεσιακός μέχρι το καλοκαίρι. Χαλαρώστε λιγάκι!)

Δεν ξέρω γιατί, αλλά εγώ θέλω να συζητήσουμε για τον ΠΑΟΚ και την Μπενφίκα. Και πάλι δεν ξέρω γιατί, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα το παλέψει, και θα περάσουμε μια ωραία βραδιά στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας.

Ο Στέφενς είπε σήμερα ότι ο ΠΑΟΚ χάνει 1-0, οπότε πρέπει να πάρει ρίσκα. Γνωρίζοντας ποια είναι η Μπενφίκα, δε νομίζω να συμβεί κάτι τέτοιο. Μάλλον ο Ολλανδός προσπαθεί να θολώσει λίγο τα νερά κι ο ΠΑΟΚ θα κάνει αυτό, που είπε ο Μαντούρο. Θα σφίξει πίσω, και θα κοιτάξει να κοιμήσει τη Μπενφίκα, και να εκμεταλλευτεί τις 1, 2 ή 3 ευκαιρίες που θα κάνει, για να βάλει το γκολ που χρειάζεται.

Ο Στέφενς άφησε την τελευταία προπόνηση ανοιχτή και τον κόσμο να βλέπει αυτά που δοκίμαζε στο διπλό. Κάτσε, Μαντούρο, Λάζαρ, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδης; Αν ήταν να δείξει πως θα παίξει, θα άφηνε τον κόσμο να βλέπει; Θα δούμε.

Νομίζω θα είναι μια μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά, σ΄ ένα γήπεδο, που μόλις μπαίνεις μέσα, νιώθεις πολύ – πολύ μικρός.

Ένας πραγματικός ναός του ποδοσφαίρου, δεν ξέρω πως ήταν «ο λάκκος των λεόντων» στο Μπιλμπάο, πριν φτιάξουν το νέο «Σαν Μαμές», αλλά κάπως έτσι το φανταζόμουν. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, νομίζω ότι κι ο Σαββίδης παίρνει ιδέες.

Καλό είναι βέβαια, άσχετα από την έκβαση, που θα έχει ο αγώνας, ο Σαββίδης να πάρει ιδέες κι από το πως λειτουργεί η Μπενφίκα, και γενικά πως λειτουργεί το πορτογαλικνό ποδόσφαιρο. Περνάς την πόρτα του Ντα Λουζ, μυρίζεις την περιρέουσα ατμόσφαιρα και δεν περνάει από το μυαλό σου ότι αυτά γίνονται σε μια χώρα, όπως ακριβώς η Ελλάδα, με τον ίδιο πληθυσμό, με την ίδια αγορά. Α, και με τα ίδια μνημόνια.

Βεβαίως εκεί δεν υπάρχει ποδοσφαιρική χούντα, αλλά ο Σαββίδης μπορεί να γράψει ιστορία αν την γκρεμίσει κι όχι αν χτίσει μια καινούρια. Αλλά γι΄ αυτά θα έχουμε πολύ χρόνο.

Συντονιστείτε στις 10.05μμ στον ΑΝΤΕΝΝΑ για να δείτε το παιχνίδι ή στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για να το ακούσετε, μετά τις 9.00μμ-9.30μμ θα είμαστε στον αέρα.