Μετά τον Ρονάλντο και ο Μέσι στην Αραβία;

Ο πατέρας λοιπόν του Λίο, Χόρχε Μέσι, ο οποίος διατελεί και χρέη εκπροσώπου του Παγκόσμιου πλέον Πρωταθλητή γιού του, βρίσκεται στο Ριάντ εν μέσω φημών για πρόταση που έχει δεχτεί ο πρώτος από την Αλ Χιλάλ. Το συμβόλαιο του 35χρονου σούπερ σταρ με την Παρί σεν Ζερμέν υπενθυμίζεται ότι λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει δεχτεί μια γιγαντιαία πρόταση ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάρκεια του συμβολαίου που θα κληθεί να υπογράψει σε περίπτωση συμφωνίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Αλ Χιλάλ έχει προσωρινά μια απαγόρευση μεταγραφών, η οποία ωστόσο αναμένεται να αρθεί πολύ σύντομα.

Τα νέα κυκλοφόρησαν λίγες μόλις μέρες μετά την ιστορική απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να αφήσει τα ευρωπαϊκά γήπεδα για να φορέσει τη φανέλα της Αλ Νασρ, σε μια συμφωνία που θα του αποφέρει 200 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια. Ο πρώην υπουργός πληροφοριών του Κουβέιτ, δρ. Σαάντ μπιν Ταφελά αλ Ατζίμι, δήλωσε σε τοπικά μέσα πως η Αλ Χιλάλ πράγματι σκέφτεται να κλείσει τον Μέσι, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τη μεταγραφή του Ρονάλντο στην Αλ Νασρ. Mάλιστα φαίνεται να έχουν τυπώσει και να πωλούν ήδη φανέλες της ομάδας με το όνομα του Λίο στην πλάτη!

Η Σαουδική Αραβία ψάχνει ούτως ή άλλως τρόπους να παραμείνει ψηλά στη διεθνή ποδοσφαιρική επικαιρότητα στην προσπάθειά της να συμμετάσχει στη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, μαζί με την Αίγυπτο αλλά και την Ελλάδα. Η δε Αλ Χιλάλ θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής, έχοντας 17 εγχώριους και 4 διεθνείς τίτλους στο παλμαρέ της.