Επενδύσεις 80 εκατ. Ευρώ από Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης, όχι μόνον δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, αλλά προχωρά το πλάνο των επενδύσεων που έχει καταστρώσει και σε πρώτη φάση εστιάζεται στο χώρο του τουρισμού με πρώτο πυλώνα την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς και την έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής» η επένδυση στο Μακεδονία Παλλάς θα ξεπεράσει τα 22 εκατ. Ευρώ, ενώ για το Παλιούρι το ύψος του πρότζεκτ θα φτάσει τουλάχιστον στα 50-60 εκατ. Ευρώ.

Παράλληλα στελέχη του Σαββίδη ξεκαθαρίζουν πως «σε καμία περίπτωση ο επενδυτικός σχεδιασμός δεν αναστέλλεται, θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι επενδύσεις που έχει ανακοινώσει ο κ. Σαββίδης για το Μακεδονία Παλλάς, τη ΣΕΚΑΠ, το Παλιούρι και το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής»:

«Ανεβάζει τον πήχη της αναμόρφωσης του Μακεδονία Παλλάς ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς η επένδυση που προγραμματίζει ο ομογενής επιχειρηματίας νια την αναβάθμιση του εμβληματικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεπεράσει τελικά τα 22 εκατ. Ευρώ.

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό πλάνο, που θα υλοποιηθεί και μέσω του αναπτυξιακού νόμου, είναι πολλαπλάσιο της συμβατικής υποχρέωσης, ύψους 5 εκατ. ευρώ, που έχει αναλάβει η εταιρεία συμφερόντων του κ. Σαββίδη, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας μίσθωσης του Μακεδονία Παλλάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για τις ανάγκες της ταχύτερης δυνατής ολοκλήρωσης των εργασιών ανακαίνισης, το ξενοδοχείο θα κλείσει από τον Ιούνιο του 2015 και για τέσσερις έως έξι μήνες. Παρότι η οριστική μελέτη, που έχει αναλάβει γραφείο του Λονδίνου, δεν πραγματοποιηθούν κανονικά οι επενδύσεις που έχει ανακοινώσει ο κ. Σαββίδης για τη ΣΕΚΑΠ και το Παλιούρι, δήλωσαν στελέχη του ομίλου έχει ακόμα ολοκληρωθεί, θεωρείται βέβαιο ότι θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του ξενοδοχείου, στα δωμάτια, αλλά κυρίως στους χώρους του ισογείου, όπου προβλέπεται ριζική αλλαγή της διαρρύθμισης, καθώς και η δημιουργία spa και γυμναστηρίου.

«Υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία του Μακεδονία Παλλάς από τότε που το management ήρθε στα χέρια του κ. Σαββίδη. Οταν ξεκινήσαμε οι μέσες πληρότητες κινούνταν μετά βίας στο 50%, ενώ για το 2014 αναμένεται να πλησιάσουν το 70%. Ο κ. Σαββίδης, όμως, πιστεύει ότι οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ξενοδοχείου είναι πολύ μεγαλύτερες και γι’ αυτό θα προχωρήσει σε αυτή τη σημαντική επένδυση» είπαν στη «Ν» στελέχη του ομίλου, που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα σχέδια του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.

Σε ερώτηση για το αν κυρώσεις της Ε.Ε. στη Ρωσία έχουν βάλει φρένο, όπως έχει ακουστεί, στα επενδυτικά σχέδια του ομογενούς επιχειρηματία, οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Οπως είναι λογικό, υπήρξε προβληματισμός. Αλλά σε καμία περίπτωση ο επενδυτικός σχεδιασμός δεν αναστέλλεται, θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι επενδύσεις που έχει ανακοινώσει ο κ. Σαββίδης για το Μακεδονία Παλλάς, τη ΣΕΚΑΠ, το Παλιούρι και το αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, εάν βεβαίως, σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ξεμπλέξουμε από τον κυκεώνα της ελληνικής γραφειοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι αυτόν τον καιρό «τρέχουν» και οι πρώτες μελέτες για την αξιοποίηση της έκτασης 210 στρεμμάτων στο Παλιούρι Χαλκιδικής, ένα project ύψους τουλάχιστον 50-60 εκατ. ευρώ. Οπως πληροφορείται η «Ν», αφού ξεπεράστηκε η εμπλοκή με το Ελεγκτικό Συνέδριο, πλέον αναμένονται μέχρι τον Ιούνιο οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τις οικοδομικές άδειες, η έκδοση των οποίων θα βάλει την υλοποίηση της τουριστικής επένδυσης στην τελική ευθεία».