Κι επίσημα τέλος ο Σάντος

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγινε γνωστό πως ο Φερνάντο Σάντος αποχωρεί από την Εθνική ομάδα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Ο Γιώργος Σαρρής σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού κι αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε μεταξύ άλλων:

-την απόφαση του Φερνάντο Σάντος να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του: «Μετά το Μουντιάλ θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον κ. Σάντος. Από ό,τι κατάλαβα, αυτό που του λείπει είναι η καθημερινότητα. Το συμβόλαιό του λήγει και εμείς πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Μακάρι να έμενε, γιατί όλοι το θέλαμε, καθώς πρόσφερε πολλά στα τέσσερα αυτά χρόνια, τόσο στην Εθνική όσο και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

-το γιατί η απάντηση στην πρόταση δεν ήρθε νωρίτερα: «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Σάντος κι όχι εμένα. Μας είχε πει ότι θα μας απαντούσε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και μου είπε ότι η απόφασή του είναι να μην παραμείνει».

-το αν θα επηρεαστεί η Εθνική εν όψει Μουντιάλ από την εξέλιξη αυτή: «Όχι, δεν νομίζω πως θα επηρεαστεί καθόλου η ομάδα εν όψει Μουντιάλ. Ήταν κάτι που μπορούσε να συμβεί. Το ίδιο πρόβλημα έχουν κι άλλες ομάδες, όπως η Ιταλία. Πρωταρχικός στόχος είναι η διάκριση στο Μουντιάλ και να περάσουμε στον δεύτερο γύρο. Πιστεύω πως δεν θα επηρεαστεί η ομάδα».

-τη διάδοχη κατάσταση: «Η Εθνική είναι από τις ελκυστικές εθνικές ομάδες, είναι έβδομη στην Ευρώπη και δωδέκατη στον κόσμο. Δεν νομίζω πως θα δυσκολευτούμε να βρούμε έναν άξιο αντικαταστάτη. Θα σταθμίσουμε τις προτάσεις που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και πιστεύω πως μέσα στον Απρίλιο θα πάρουμε μια απόφαση. Το μπάτζετ θα είναι αντίστοιχο με αυτό του συμβολαίου του κ. Σάντος».

-τις φήμες περί Ιβάν Γιοβάνοβιτς κι άλλων υποψηφίων: «Δεν είναι εισήγηση κανενός. Ούτε ο κ. Κούπερ έχει προταθεί. Κάποια ονόματα υπάρχουν στις σκέψεις μας, αλλά θα έχουμε κι άλλες προτάσεις. Κανείς δεν έχει προταθεί από τα ονόματα του γράφονται. Κάποιοι τα σκέφτονται, τα δίνουν και γράφονται διάφορα. Καλό θα είναι όποιος προπονητής προσληφθεί να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Δεν θα έλεγα πως είναι απαραίτητο να είναι ξένος. Θα συζητήσουμε, θα βάλουμε κάποιο πλάνο, θα υπάρξουν κάποιες προτάσεις που θα συζητηθούν και θα αποφασίσουμε. Δεν βιαζόμαστε, υπάρχει χρόνος».