«Θέλουμε τελικό Κυπέλλου στο εξωτερικό!»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε στην ΕΡΤ3, τονίζοντας πως προτεραιότητα της ΕΠΟ, είναι ο τελικός Κυπέλλου να γίνει σε χώρα του εξωτερικού και όχι στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν έχουμε στείλει ακόμα στις χώρες που θέλουμε, γιατί δεν προλάβαμε. Θα στείλουμε φυσικά και σε αυτές, γιατί έπρεπε να προετοιμαστούμε και για την συνέλευση της ΕΠΟ, οπότε οι υπόλοιπες επιστολές θα αποσταλούν την Δευτέρα.

 

Έχουμε πει πως επιθυμία μας είναι ο τελικός να γίνει στο εξωτερικό και σε πόλη που έχει ομογένεια. Αυτές δεν είναι πολλές στην Ευρώπη. Είναι η Γερμανία, η Αγγλία, φυσικά η Κύπρος, η Ιταλία σε δεύτερο βαθμό και η Γαλλία.

Δεν είναι μόνο να προγραμματίσουν οι φίλαθλοι τα ταξίδια τους, αλλά είναι και η οργάνωση. Διότι στην Ελλάδα για να διοργανώσεις έναν τελικό, θέλει προσπάθεια. Φανταστείτε να πρέπει η ΕΠΟ να διοργανώσει έναν τελικό σε ξένη χώρα. Στο Λονδίνο ή στο Μόναχο. Τυχαίες οι δύο πόλεις, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτό που θα σταλούν οι επιστολές.

Δεν είναι τόσο απλό. Άρα το ξεκινάμε τώρα που είναι 2 Φεβρουαρίου και έχουμε μπροστά μας, ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, ώστε και ο κόσμος να προγραμματίσει το ταξίδι του, αλλά και εμείς σαν ΕΠΟ να το οργανώσουμε σωστά».