Οχι της ΕΠΟ στο Euro 2020

Αρκετές ειδήσεις είχε η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, ενημέρωσε όσα μέλη ήταν παρόντα και επίσημα για το «όχι» του Φερνάντο Σάντος, την αρνητική θέση της πολιτείας και της ΕΠΟ για κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας του Euro 2020 και την παρουσία του Πιερλουίτζι Κολίνα το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Παράλληλα με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο κ. Σαρρής εξέφρασε τον σεβασμό του προς το πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος. «Είναι προφανές ότι, ανεξάρτητα από την απόφασή του, ο κ. Σάντος εξακολουθεί να απολαμβάνει τον σεβασμό μας. Εκ μέρους μας δεν πρόκειται να μειωθεί έστω κατ’ ελάχιστον η προσπάθεια εκπλήρωσης των κοινών με τον απερχόμενο προπονητή μας στόχων στο Μουντιάλ. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα στηρίξει τη δουλειά τού ομοσπονδιακού τεχνικού και θα συνεργαστεί μαζί του μέχρι την τελευταία ημέρα που θα φορά το εθνόσημο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα το έπραττε αν ο κ. Σάντος διατηρούσε το προνόμιο να ηγείται αγωνιστικά της 12ης καλύτερης Εθνικής Ομάδας του κόσμου και 8ης της Ευρώπης.

Σε αυτή την ομάδα αξίζει το καλύτερο και να είναι όλοι βέβαιοι ότι είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο. Αποτελεί άμεση προτεραιότητά μου η αναζήτηση και εύρεση της ενδεδειγμένης λύσης για την τεχνική ηγεσία της Εθνικής, έτσι ώστε να μεταβεί ομαλά στην επόμενη μέρα και να πορευτεί με ασφάλεια, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Πάνω από όλους μας, εγγυητές για τη συνέχιση των επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας είναι οι διεθνείς παίκτες, τους οποίους εμπιστευόμαστε πλήρως, όπως και το επιτελείο της Εθνική μας, και δεν κουραζόμαστε να στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ψυχικές και υλικές».

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ενημέρωσε τα μέλη ότι η ΕΠΟ δεν θα προχωρήσει στην κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη αγώνων της τελικής φάσης του EURO 2020 και ότι έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, η πρότασή του όπως διεξαχθεί το σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League το καλοκαίρι του 20014 (αγωνιστικά τεστ, εξετάσεις κλπ.) από τον κ. Πιερλουΐτζι Κολίνα, επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.