Ο Ράτκλιφ θέλει την Γιουνάιτεντ, αλλά όχι με «ανόητο» τίμημα

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος, Τζιμ Ράτκλιφ, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να πληρώσει ένα «ανόητο» τίμημα για την απόκτηση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγες ώρες πριν από την αυριανή (22/3) προθεσμία, που αφορά στις δεύτερες προσφορές για την εξαγορά του ιστορικού συλλόγου της Premier League.

Ο Ράτκλιφ, ο οποίος είναι φίλαθλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής χημικών INEOS, κατέθεσε προσφορά για την απόκτηση του συλλόγου, τον περασμένο μήνα.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο, να αναζητούν επιλογές για τους 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης μίας νέας επένδυσης ή πιθανής πώλησης, 17 χρόνια μετά την απόκτηση του συλλόγου, έναντι 790 εκατομμυρίων λιρών (σ.σ. 968,30 εκατομμύρια δολάρια).

Ενδεχόμενη πώληση της Γιουνάιτεντ, πιθανότατα θα ξεπεράσει την μέχρι σήμερα μεγαλύτερη αθλητική συμφωνία, που είναι τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους και των επενδύσεων, που καταβλήθηκαν για την Τσέλσι.

Σε συνέντευξή του στην «Wall Street Journal», ο Ράτκλιφ περιέγραψε τον σύλλογο ως «κοινοτικό περιουσιακό στοιχείο» και όχι ως οικονομικό.

«Πώς αποφασίζετε την τιμή ενός πίνακα; Πώς αποφασίζετε την τιμή ενός σπιτιού; Δεν σχετίζεται με το πόσο κόστισε να χτιστεί ή πόσο κόστισε για να ζωγραφισθεί», τόνισε ο Ράτκλιφ και πρόσθεσε:

«Αυτό που δεν θέλεις να κάνεις, είναι να πληρώνεις ηλίθιες τιμές για πράγματα, γιατί μετά το μετανιώνεις».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sky Sports, για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρόκειται να κατατεθούν περισσότερες από πέντε προσφορές πριν από την λήξη της αυριανής προθεσμίας.