Ο Πλατινί, η βόμβα και οι κατηγορίες…

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, ρωτήθηκε από το γαλλικό κανάλι TF 1 για τα επεισόδια στο Βελιγράδι και εξέφρασε την ανησυχία του για ένα πολύ απλό λόγο: “Φανταστείτε να ήταν μία βόμβα κάτω από το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι, αντί μιας σημαίας”!

Ο Πλατινί υποστήριξε πως «σίγουρα να ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα», προσθέτοντας ότι αναμένει την έκθεση των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ και του έξτρα υπεύθυνου ασφαλείας, που πάντα στέλνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, «γιατί ξέραμε ότι αυτή συνάντηση κρύβει πολλούς κινδύνους».

Ο Γάλλος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ τόνισε ό,τι είναι λυπημένος για ότι συνέβη, αλλά όπως είπε «πρέπει να ληφθούν μέτρα, γιατί τα πράγματα είναι επικίνδυνα, ειδικά όταν υπάρχει μια τεράστια πολιτική ένταση».

Η ΟΥΕΦΑ έχει ξεκινήσει έρευνα και θα ανακοινώσει σε μια εβδομάδα από σήμερα τις ποινές που θα επιβληθούν στις δύο ομάδες. Η Σερβία κατηγορείται για ρίψη βεγγαλικών και φωτοβολίδων, κακή εποπτεία των θεατών, είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ανεπαρκής οργάνωση και χρήση λέιζερ.

Από την άλλη πλευρά η Αλβανία κατηγορείται για την άρνηση των ποδοσφαιριστών της να συνεχίσουν τον αγώνα και την ανάρτηση παράνομων σημαιών.