Ιβκοβιτς: «Μπορώ και με τους σταρ»

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντούσαν Ιβκοβιτς «κατηγορήθηκε» από τον Τύπο για την στάση του απέναντι στους σούπερ σταρ των ομάδων στις οποίες εργάστηκε. Ο Ντούντα είναι από μόνος του σταρ, ίσως αυτό να ήταν μέρος του προβλήματος, αλλά ο Σέρβος προπονητής απαρνείται την… κατηγορία από το μπασκετικό κοινό.

“Εχω κατηγορηθεί ότι δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω τα αστέρια, αλλά νομίζω ότι συμβαίνει το αντίθετο. Πάντα ήμουν πιο απαιτητικός από αυτούς, επειδή ήξερα ότι θα μπορούσαν να το κάνουν και αυτός είναι ο λόγος που τόσες πολλές φορές φθάσαμε μαζί στην κορυφή. Αντίθετα με τους νεαρούς παίκτες δεν μπορεί να είμαστε τόσο απαιτητικοί, θα πρέπει πρώτα να μάθουν, να τους εμπιστευόμαστε και να είμαστε υπομονετικοί», σχολίασε ο Ίβκοβιτς, που όπως είπε θα δώσει πολλές ευκαιρίες στους νέους της Εφές.

«Εχουμε στην ομάδα μερικούς νεαρούς ταλαντούχους, που είναι αλήθεια ότι δεν είχα σκεφτεί να είναι φέτος στην πρώτη ομάδα, αλλά μου άρεσε η ιδέα μου να χρησιμοποιήσω ταλέντα από την Τουρκία, όπως είχα κάνει και στον Ολυμπιακό, όταν δούλεψε την ομάδα του Πειραιά. «Θα πάμε βήμα-βήμα με υπομονή και σκληρή δουλειά. Η εναλλαγή των γενεών είναι πάντα δύσκολη σε ένα ομαδικό άθλημα», δήλωσε ο Ιβκοβιτς.

Παράλληλα προτρέπει τους νέους παίκτες να μην φεύγουν νωρίς για το ΝΒΑ. «Έχω προπονήσει πολλούς παίκτες που τα έχουν καταφέρει στο ΝΒΑ, επειδή πήγαν στο σωστό χρόνο, ώριμοι και έμπειροι. Τώρα πολλοί παίκτες πηγαίνουν πάρα πολύ νέοι, συνήθως απροετοίμαστοι, και επιστέφουν πολύ κατώτεροι ως παίκτες».