Εκεί, ξέρουν και μπορούν… (photos)

Με τα βλέμματα των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ να είναι στραμμένα πάνω από το Βελιγράδι, μετά τα γεγονότα στον αγώνα Σερβία – Αλβανία, το 147ο ντέρμπι μεταξύ Παρτίζαν και Ερυθρού Αστέρα αποτελούσε ένα σημαντικό τεστ ενόψει και της απόφασης από την πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Πριν από την σέντρα του κλασικού ντέρμπι υπήρξαν δεκάδες μηνύματα προς τους οπαδούς των δύο ομάδων, μέχρι και ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έκανε έκκληση προς τον κόσμο, καθώς όλοι ήξεραν ότι σε περίπτωση επεισοδίων η καμπάνα στην εθνική ομάδα θα ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναμένεται…

Στη Σερβία οι πολιτικές και αθλητικές αρχές, παρότι είχαν περάσει μόλις πέντε μέρες από το ματς και τα επεισόδια με την Αλβανία, δεν πήραν καμία απόφαση για απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών, όπως κάνουν με χαρακτηριστική ευκολία οι ελληνικές αρχές.

Η αστυνομία ανέλαβε το ρόλο και την ευθύνη της για την τήρηση της τάξης και δεν αρνήθηκε, όπως συμβαίνει στη χώρα μας, να περιφρουρήσει τους χώρους γύρω από τα γήπεδο και να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των περίπου 7-8.000 οπαδών του Ερυθρού Αστέρα.

Αν εξαιρέσει κανείς ένα μικροεπεισόδιο με ένα πανό, μια ώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι, την επτάλεπτη διακοπή λόγω πυκνού καπνού από τα βεγγαλικά των φίλων της Παρτίζαν, όλα κύλησαν φυσιολογικά και το ντέρμπι ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Ασφαλώς και στο Βελιγράδι έχουν σημειωθεί τρομερά επεισόδια ανάμεσα στους φανατικούς οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι πολλά τα περιστατικά, κυρίως εκτός γηπέδων, με αιματηρές συγκρούσεις. Όμως, στη Σερβία δεν υπάρχει καμία απαγόρευση, οι φίλοι των δύο ομάδων βλέπουν από κοντά τα ντέρμπι, με την αστυνομία να ξέρει και να κάνει καλά τη δουλειά της.

Δείτε τις εικόνες έξω από το γήπεδο της Παρτιζάν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του χθεσινού ντέρμπι και θα καταλάβετε το γιατί…

[new_royalslider id=”265″]