Αξιολόγηση και διαπραγμάτευση

Δύσκολες ώρες περνά ο Τύπος, που έχει πληγεί βάναυσα από την κρίση κι ακόμη και οι leader του χώρου πιέζουν τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών, με την απειλή των απολύσεων να καραδοκεί.

Στο “Έθνος” οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι για το επόμενο εξάμηνο οι δημοσιογράφοι θα βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης και θα κρίνονται καθημερινά για τη δουλειά τους, ποιοτικά και ποσοτικά. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι μ΄ αυτο το μέτρο ουσιαστικά θα αρχίσουν οι απολύσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο “Έθνος” εργάζονται στην ίδια επιχείρηση για περισσότερα από 10-15 χρόνια, οπότε δεν θα περίμενε κανείς να κριθούν σήμερα.

Την ίδια ώρα, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), η συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να ζητήσει από την εργοδοσία, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά, να συμπεριλάβει ρήτρα επιστροφής των αποδοχών στα πρό των περικοπών επίπεδα την 1η Ιανουαρίου 2019, στο πενταετές ιδιωτικό συμφωνητικό που θα ισχύσει από σήμερα μέχρι το 2018.