Τσέφεριν για Ρουμπιάλες: «Αυτό που έκανε ήταν ακατάλληλο»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για πρώτη φορά για το σκηνικό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες.

Ο Σλοβένος ισχυρός άντρας του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου καταδίκασε το φιλί του Ρουμπιάλες στη Τζένι Ερμόσο κατά την απονομή του τροπαίου στην εθνική Ισπανίας, αλλά επέλεξε να μην επεκταθεί περαιτέρω, όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Η υπόθεση του Ρουμπιάλες βρίσκεται στα χέρια του πειθαρχικού οργάνου της FIFA. Τα σχόλια που θα μπορούσα να κάνω επί του θέματος μπορεί να θεωρηθεί ότι έγιναν καταναγκαστικά. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι που ένα τέτοιο γεγονός επισκιάζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία.

Έχω μιλήσει με την αντιπρόεδρο της UEFA, Λόρα Μακάλιστερ, ώστε να αλλάξει ο Ρουμπιάλες τρόπο συμπεριφοράς. Αυτό που έκανε εννοείται πως είναι ακατάλληλο και ελπίζω να το ξέρει. Αυτό προς το παρόν αρκεί. Η τελική απόφαση θα παρθεί από την πειθαρχική επιτροπή».