Πήρε θέση η FIFA για το… φιλί του Ρουμπιάλες

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είπε ότι ο Λουίς Ρουμπιάλες «χάλασε» τους πανηγυρισμούς της ισπανικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών φιλώντας την παίκτρια Τζένι Ερμόσο στα χείλη.

Το παγκόσμιο κυβερνητικό όργανο κίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά του αρχηγού της Ισπανικής ομοσπονδίας (RFEF) Ρουμπιάλες και τον απέκλεισε από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο για τρεις μήνες αφού φίλησε την Ερμόσο κατά την τελετή απονομής του τροπαίου μετά τον τελικό στις 20 Αυγούστου.

Η 33χρονη Ερμόσο είπε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος αρχικά αποκάλεσε τους επικριτές «ηλίθιους» και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, λέει ότι το φιλί ήταν αθώο και συναινετικό και αρνήθηκε να παραιτηθεί παρά τις αυξανόμενες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για την παραίτησή του.

«Οι πανηγυρισμοί που άξιζαν για αυτές τις υπέροχες πρωταθλήτριες χάλασαν μετά από αυτό που συνέβη μετά το τελευταίο σφύριγμα», έγραψε ο Ινφαντίνο στο Instagram την Πέμπτη.

«Και αυτό που συνέχισε να συμβαίνει τις επόμενες μέρες. Αυτό δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί. Τα πειθαρχικά όργανα της FIFA ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη τους και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες θα συνεχίσουν τη νόμιμη πορεία τους. Από την πλευρά μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα υποστηρίξουμε περαιτέρω το γυναικείο ποδόσφαιρο στο μέλλον, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Οι Ισπανοί εισαγγελείς άνοιξαν προκαταρκτική έρευνα για το εάν ο 46χρονος Ρουμπιάλες, μπορεί να διέπραξε πράξη σεξουαλικής επίθεσης.