Στις κλήσεις της Νιγηρίας ο Έκονγκ

Για ακόμη μία φορά βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Νιγηρίας ο Γουίλιαμ Τρόστ-Έκονγκ, ο οποίος είναι αρχηγός στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Η Νιγηρία θα δώσει ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Africa Cup σε αυτή τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Η ομάδα του Έκονγκ θα αντιμετωπίσει την Σάο Τομέ και Πρινσίπε την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο Ούγιο της Νιγηρίας.

Ο εν λόγω αγώνας δεν έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι γίνεται για την προκριματική φάση. Η Νιγηρία έχει ήδη προκριθεί στο Africa Cup, με συγκομιδή τέσσερις νίκες και μία ήττα στις πέντε πρώτες αγωνιστικές του προκριματικού ομίλου.

Μάλιστα, από τον όμιλό της έχει προκριθεί, επίσης, η Γουινέα Μπισάου.

Ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ έχει σημαντικό ρόλο στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, καθώς αποτελεί έναν εκ των αρχηγών της Εθνικής.

Τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο ήταν τον Νοέμβριο του 2022 όταν η Νιγηρία αντιμετώπισε την Πορτογαλία σε φιλικό, όπου κατέγραψε 90λεπτη συμμετοχή, Η ομάδα του, βέβαια, «λύγισε» τότε από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Στις προηγούμενες αγωνιστικές του ομίλου για τα προκριματικά του Africa Cup, ο Γουίλιαμ Τροστ Έκονγκ ήταν εκτός αποστολής, ενώ στο ματς με την Σιέρα Λεόνε καθόταν στον πάγκο.