Στο δικαστήριο της Ρώμης η υπόθεση της Γιουβέντους

Η υπόθεση ψευδών λογιστικών στοιχείων εναντίον της Γιουβέντους θα μεταφερθεί από την πόλη καταγωγής του ποδοσφαιρικού συλλόγου, το Τορίνο στη Ρώμη, κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων υπεράσπισης, ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που ήρθε μετά από ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, θα επιβραδύνει τη διαδικασία γιατί ο φάκελος, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, θα επιστρέψει στο στάδιο της έρευνας και θα σταλεί στην εισαγγελία της Ρώμης.

Ένας δικαστής από το Τορίνο τον Μάρτιο άρχισε να εξετάζει εάν ο πρώην πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, άλλα 11 άτομα και ο ίδιος ο σύλλογος θα έπρεπε να δικαστούν με κατηγορίες ψευδών λογιστικών στοιχείων.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων είχαν υποστηρίξει ότι η υπόθεση έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο Μιλάνο, όπου ο σύλλογος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο, ή στη Ρώμη, ενώ οι τοπικοί εισαγγελείς ήθελαν να το κρατήσουν στο Τορίνο.

Η Γιουβέντους αρνήθηκε ότι έκανε λάθος και είπε ότι η λογιστική της είναι σύμφωνη με τα πρότυπα του κλάδου.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι εισαγγελείς στο Τορίνο ζήτησαν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι αφού ερεύνησαν τη λογιστική του συλλόγου και τις δηλώσεις που έγιναν στις χρηματοπιστωτικές αγορές τα τρία τελευταία χρόνια.

Η ποινική έρευνα του Τορίνο πυροδότησε ξεχωριστές έρευνες από τις ιταλικές ποδοσφαιρικές αρχές, οι οποίες τελικά κόστισαν στη Γιουβέντους αφαίρεση 10 βαθμών την περασμένη σεζόν της Serie A, πρόστιμο 718.000 ευρώ και αποκλεισμό, που αποφάσισε η UEFA, από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αυτής της σεζόν.