Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα σεβαστεί απόλυτα το Europa League»

Την πρόθεση της Λίβερπουλ να μην υποτιμήσει καθόλου την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα συμμετέχει φέτος ξεκαθάρισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Champions League για πρώτη φορά μετά την πρώτη πλήρη σεζόν του Κλοπ το 2016/17.

Είχαν φτάσει όμως στον τελικό του Europa League το 2016 υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού, o οποίος είπε ότι στόχος είναι να συμβεί το ίδιο και φέτος.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πρώτα και κύρια νομίζω ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι όλοι σεβόμαστε τον ανταγωνισμό με τον σωστό τρόπο, ότι σεβόμαστε τους αντιπάλους με τον σωστό τρόπο:

Θα ήθελα πολύ να πάω στον τελικό, προφανώς, αλλά δεν έχω ιδέα αν μπορούμε να το φτάσουμε γιατί θα υπάρχουν πολλές φανταστικές ομάδες ανάμεσα σε εμάς και αυτόν τον στόχο, οπότε πρέπει να φροντίσουμε να αποδώσουμε».

Η Λίβερπουλ αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο Europa League κόντρα στη ΛΑΣΚ Λιντζ στην Αυστρία την Πέμπτη, πριν υποδεχτεί τη Γουέστ Χαμ στο πρωτάθλημα την Κυριακή.

Ο Κλοπ είπε ότι, ενώ τα ταλέντα που έρχονται από την ακαδημία της Λίβερπουλ δείχνουν ότι το μέλλον είναι λαμπρό για τον σύλλογο, δεν θα χρησιμοποιούσε το Europa League ως πεδίο δοκιμασίας για νεαρούς παίκτες.

«Έχουμε πραγματικό ταλέντο εκεί, αλλά δεν είναι πειραματικό», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι αν δεν χτυπηθούμε από έναν σοβαρό τραυματισμό, τότε θα πρέπει να έχουμε αρκετούς παίκτες για να παρατάξουμε μια κορυφαία ομάδα τόσο την Πέμπτη όσο και την Κυριακή, και αυτό είναι ο στόχος μας».