Την σφυρίζει ένας οπαδός της!

Ακόμη κι οι διαιτητές συμπαθούν κάποια ομάδα, διαφορετικά δεν θα είχαν ασχοληθεί από νωρίς με τον αθλητισμό. Κάποιες φορές, οι διαιτητές σφυρίζουν αγώνες των ομάδων, που αγαπούν, κι αυτό συμβαίνει.

Αυτό που θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι Κυπέλλου Ελβετίας, Βόλεν – Βασιλεία, δεν συμβαίνει κάθε μέρα.

Διαιτητής ορίστηκε ο Αντριάν Ζακοτέτ, και ο ορισμός του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στους γηπεδούχους. Ο λόγος; Ο συγκεκριμένος διαιτητής, σε συνέντευξη που έδωσε παλιότερα, είχε δηλώσει πως τα παιχνίδια της Βασιλείας τα παρακολουθούσε πάντα μέσα από το πέταλο των φανατικών!

“Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει μ΄ αυτό η Ομοσπονδία. Μήπως φοβούνται ότι η Βασιλεία μπορεί να αποκλειστεί αν δεν έχει τη βοήθεια του διαιτητή;” δήλωσε ο αρχηγός της Βόλεν, Αλμπάν Πνίσι, ενώ έκπληκτος δήλωσε ο προπονητής της Βόλεν και παλιός παίκτες (και) της Μπάγερν, Τσιριάκο Σφόρτσα. “Όταν το άκουσα, ένιωσα έκπληξη. Είπα, δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό”, εξήγησε.

“Δεν το καταλαβαίνω. Το θέμα είναι αν αποδεχόμαστε τους διαιτητές ως αμερόληπτους και ουδέτερους. Αν όχι, πάντα θα βρίσκουμε κάτι να λένε” απάντησε η υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών.

Μέχρι πέρσι, στην Ελβετία ίσχυε η εντοπιότητα και δεν σφύριζαν διαιτητές τις ομάδες της περιοχής τους. Φέτος, αυτός ο περιορισμός έχει χαλαρώσει.