«Δεν μπορεί πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ»

Μέσα στον γενικό ενθουσιασμό που επικρατεί σχετικά με την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έρχεται η φωνή της λογικής του Νίκου Καραγεωργίου να ξενίσει ίσως μερικούς.

Ο πρώην παίκτης και προπονητής του «Δικεφάλου» σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και ότι σύντομα τα πράγματα θα πάνε εκεί που «πρέπει» να είναι. Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε μάλιστα τους δύο λόγους για τους οποίου θα συμβεί αυτό.

«Αν αρχίσουμε να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα θα ‘κάψουμε’ και τους παίκτες και τον προπονητή. Δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Δεν ζούμε στην Αγγλία αλλά στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί α πάρει το πρωτάθλημα γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και γιατί τα κέντρα αποφάσεων είναι στην Αθήνα. Πολύ σύντομα θα φτάσουμε εκεί που ‘πρέπει’», είπε χαρακτηριστικά ο Καραγεωργίου.

Το σημείο στο οποίο στάθηκε περισσότερο είναι το ελλιπές ρόστερ του ΠΑΟΚ. «Το φετινό ρόστερ είναι ελλιπές. Το έφτιαξε ως διά μαγείας ο προπονητής με τη δουλειά του και την προσωπικότητά του. Το έχει φτάσει στα όριά του και όταν αυτό το ρόστερ έφτασε στο σημείο να παίξει ανταγωνιστικά παιχνίδια τα έχασε. Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικά, που τρέχει με 150 κι εμείς του ζητάμε να τρέξει με 180. Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να χάνει βαθμούς, ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά με κάποια διαφορά ως τον Ιανουάριο και κάνει τότε δύο-τρεις μεταγραφές που θα τον εκτοξεύσουν τότε κάτι μπορεί να γίνει. Τότε ναι, θα μπορούμε να πούμε ότι πράγματι, ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να το διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Φοβάμαι όμως ότι σύντομα θα είμαστε κοντά και ότι θα μας περάσουν κιόλας».

Ο Καραγεωργίου έβγαλε το καπέλο στον Άγγελο Αναστασιάδη για τη δουλειά του, λέγοντας: «Οι Έλληνες είναι πολύ πιο ικανοί από όλους αυτούς που έρχονται, για τα ελληνικά δεδομένα. Η ξενομανία είναι μόνιμο φαινόμενο. Ίσως πάλι θέλουν να δώσουν περισσότερα λεφτά. Πόσα έδωσε πέρσι ο Σαββίδης και πόσα έδωσε φέτος;».

Τέλος, αναφερόμενος στις τρεις διοργανώσεις που μετέχει ο ΠΑΟΚ και πού μπορεί να διακριθεί, είπε: «Έχουμε τρεις στόχους. Εκεί που μπορούμε να διακριθούμε είναι το κύπελλο. Δεν λέω ότι θα αδιαφορήσουμε για τα υπόλοιπα. Νομίζω ότι με μία ευνοϊκή κλήρωση μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό. Πιστεύω λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρατάξει μία καλή ενδεκάδα που θα νικήσει σήμερα τον ΠΑΣ, θα κερδίσει και στην Κέρκυρα και θα συνεχίσει».