Μυρίζει “ναυάγιο” στη Θέρμη!

Η σημερινή μέρα θα ήταν καθοριστική για να προχωρήσει η υπόθεση της κατασκευής αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Θέρμης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά οι εξελίξεις ήταν πολύ αρνητικές. Τόσο αρνητικές, που να μην μπορεί να αποκλειστεί πλέον το ενδεχόμενο να ναυαγήσει αυτή η υπόθεση και να στραφεί ο ΠΑΟΚ σε άλλη περιοχή για να φτιάξει το έργο, που έχει στα σχέδιά του ο Ιβάν Σαββίδης.

Απ΄ ότι φαίνεται, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι πολύ μικρός για να νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας και τα εμπόδια που αυτή του βάζει…

Τα εμπόδια προέρχονται και πάλι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (και ο γενικός γραμματέας της, Αθανάσιος Καρούντζος), που έχει οδηγήσει τον Δήμο Θέρμης, που είναι ιδιοκτήτης της έκτασης σε ένα απίστευτο γαϊτανάκι, τείνοντας να οδηγήσει την υπόθεση σε ναυάγιο, “κουράζοντας”, όλους όσοι εμπλέκονται σ΄ αυτό το έργο.

Αρχικά, ο Δήμος Θέρμης αποφάσισε να νοικιάσει τη συγκεκριμένη έκταση, που είναι αναξιοποίητη επί χρόνια και ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρθηκε να την μισθώσει και να φτιάξει σ΄ αυτήν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα απασχολήσει εκατοντάδες οικογένειες.

Ο διαγωνισμός, που προκήρυξε ο Δήμος δεν εγκρίθηκε από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιο Καρούντζο.

Ο Δήμος ήθελε να νοικιάσει τη συγκεκριμένη έκταση και όταν το θέμα έφτασε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ζητήθηκε να αναφερθεί μέσα στον διαγωνισμό ότι ο χώρος θα παραχωρηθεί με ενοίκιο για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμος Θέρμης πειθάρχησε και όταν έφτασε πάλι ο διαγωνισμός στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να εγκριθεί, η τελευταία δια του γ.γ., Αθανάσιου Καρούντζου, ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία όχι μέσω διαγωνισμού, αλλά με σύμβαση ανάθεσης έργου, σα να επρόκειτο για να ένα δημόσιο έργο.

Πέραν του ότι πρόκειται για μια διαδικασία χρονοβόρα, στην ουσία πρόκειται για μία άνευ λογικής απόφασης, που ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε ότι τις παίρνει κάποιος, προκειμένου να μην γίνει αυτό το έργο.

Με συμβάσεις έργου ανατίθενται έργα, που θέλουν να κάνουν οι Δήμοι (και να τα πληρώσουν οι ίδιοι), στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος θέλει απλά να νοικιάσει την έκταση, προκειμένου να γίνουν κάποια έργα τα οποία θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Μια σύμβαση έργου προϋποθέτει μεταξύ άλλων, 1ον ένα έργο που θα γίνει για λογαριασμό του Δήμου και 2ον, πλήρη καταγραφή του έργου που θα γίνει και των προϋποθέσεων και προδιαγραφών, ώστε ο Δήμος να δεχτεί μειοδοτικές προσφορές, κάτι που ο Δήμος Θέρμης σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να κάνει και δεν είναι αυτό που μπορεί και θέλει να κάνει για τη συγκεκριμένη έκταση.

Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ αρνητική, προκάλεσε δυσφορία και στον Δήμο, που βλέπει να μπαίνουν εμπόδια από κυβερνητικά πρόσωπα (ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι διορισμένος από την κυβέρνηση) και μπαίνει φρένο σε ένα έργο, που θα έδινε πνοή στην περιοχή.

Στον ΠΑΟΚ δεν έγινε κάποιο σχόλιο για τη σημερινή εξέλιξη, αλλά αναμένεται η τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, μόλις ενημερωθεί για τα νέα εμπόδια που βάζει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονία Θράκης, δια του γενικού γραμματέα της, Αθανάσιου Καρούντζου.

Ο Καρούντζος, που είναι φαρμακοποιός από το Περιστέρι, είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975 και διορίζεται από το κόμμα σε διάφορες τέτοιου είδους θέσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εκφράζει ουσιαστικά την κυβέρνηση και μέσω αυτού, στην πραγματικότητα, η τελευταία μπλοκάρει μια σημαντική επένδυση του Σαββίδη.

Το γεγονός είναι ο Δήμος Θέρμης αποφάσισε εδώ και ένα χρονο να προχωρήσει αυτή την επένδυση στην περιοχή των Ταγαράδων, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη ούτε το πρώτο βήμα, λόγω του τέρατος της γραφειοκρατίας…