Ένας κύριος, πιστός στην Κυρία

Μεγάλη βραδιά η χθεσινή για έναν από τους κορυφαίους γκολκήπερ που ανέδειξε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο…

Ο Τζιανλούιτζι Μπουφόν, λίγο πριν κλείσει τα 37 του χρόνια (γεννήθηκε στις 28/1/1978) συμπλήρωσε χθες 500 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες με την φανέλα της Γιουβέντους και τιμήθηκε πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με την Τζένοα…

buffon1

Απ΄ αυτές, οι 37 ήταν στη Serie B, καθώς ο Μπουφόν ήταν ένας από τους λίγους παίκτες, που ακολούθησαν την “Μεγάλη Κυρία” και στην Β΄Εθνική, μετά τον υποβιβασμό της για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο “Καλτσιόπολι”.

Ο 37χρονος τερματοφύλακας, δικαιολογημένα θεωρείται πια ως μία από τις σημαίες της Γιούβε, που τον απέκτησε το 2001, όταν ήταν 23 ετών, πληρώνοντας 50 εκατομμύρια ευρώ στην Πάρμα!

Τα τελευταία 13 χρόνια, ο Μπουφόν είναι “φύλακας άγγελος” της εστίας των Μπιανκονέρι, μόνο που χθες, σ΄ αυτή την μεγάλη βραδιά, δεν τα κατάφερε.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα τον νίκησε ο Αντονίνι, η Τζένοα νίκησε με 1-0 και η Ρόμα, που νίκησε την Τσεζένα 2-0, επιασε την Γιουβέντους στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς.

Εκτός από τις 500 συμμετοχές με την Γιουβέντους, σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μπουφόν έχει και 192 συμμετοχές στην Πάρμα κι άλλες 143 συμμετοχές με την Εθνική Ιταλίας…