Βαριά «καμπάνα» της UEFA σε Άιντραχτ!

Η Αϊντράχτ Φρανκφούρτης μπορεί να πέρασε με νικη από το Ελσίνκι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Conference League, ωστόσο η συμπεριφορά των οπαδών τους δεν ήταν και η καλύτερη με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με διπλό τρόπο από την UEFA!

Οι οπαδοί της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, που ταξίδεψαν στην Φινλανδία κατά την διάρκεια του ματς, άναψαν πολλά βεγγαλικά, ενώ κάποιος από το πέταλο των φιλοξενούμενων πέταξε ένα ποτήρι προς παίκτη της Ελσίνκι που τον πέτυχε. Αμφότερα αυτα τα γεγονότα καταγράφηκαν από τον παρατηρητή του αγώνα και αυτή η καταγραφή έφερε την διπλή ποινή για την Αιντράχτ!

Συγκεκριμένα η UEFA τιμωρήσε την γερμανική ομάδα με δυο διαφορετικές ποινές, με την πρώτη να ειναι η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Αμπερντίν και η δεύτερη ειναι πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

«Η τιμωρία είναι σκληρή, αλλά όχι ασυνήθιστη, δεδομένης της προηγούμενης πρακτικής κυρώσεων της UEFA. Η τιμωρία επιβλήθηκε ρητά όχι μόνο για την ρίψη ποτηριού, αλλά και για τις αλλεπάλληλες χρήσεις βεγγαλικών. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τους ακριβείς λόγους της ετυμηγορίας, αλλά ρεαλιστικά οι πιθανότητες επιτυχίας μιας έφεσης δεν είναι καλές δεδομένης αυτής της αρχικής κατάστασης. Θα συζητήσουμε τις συνέπειες και τις περαιτέρω ενέργειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», είπε το μέλος του Δ.Σ της Αϊντράχτ, Φίλιπε Ρέσκε που εκανε την δική του αξιολόγηση στην τιμωρία που επιβλήθηκε στην γερμανική ομάδα από την UEFA.