Κάνουν το ΟΑΚΑ… αξιοθέατο!

Σε μία εποχή που οι διοικήσεις των σταδίων απλώνουν το χέρι και παρακαλούν το κράτος να δώσει ότι… προαιρείται, είναι αξιέπαινη η προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, να δημιουργήσει μια πηγή εσόδων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του.

Ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, και παλιός ολυμπιονίκης της πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια να γίνει το Στάδιο τουριστικό αξιοθέατο και να φέρει έσοδα…

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου …

Οι πόρτες των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας άνοιξαν σε 100 εκπροσώπους της ομάδας Tour Operators της Ινδίας, που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.).

Η περιήγηση είναι αποτέλεσμα της ένταξης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων του ΗΑΤΤΑ (Hellenic Association of Travel & Tourist Agency – Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων) στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας.

«Μετά από πολύμηνες προσπάθειες και επαφές δικές μας αλλά και την επίσκεψη – συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Ιωάννη Ανδριανό και τον Πρόεδρο της HATTA Λύσανδρου Τσιλίδη, ρυθμίσθηκαν όλα όσα έπρεπε και γίνουν και κάναμε το πρώτο βήμα συνεργασίας με τον HATTA, για να συμπεριληφθεί το ΟΑΚΑ στο πρόγραμμα των ξεναγήσεων τους», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ και Ολυμπιονίκης της πάλης, Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Και συνέχισε… «Το ΟΑΚΑ αποτελεί το πιο σημαντικό αθλητικό χώρο –των σύγχρονων χρόνων- και έχει συνδεθεί με ιδιαίτερες στιγμές της νεώτερης αθλητικής και πολιτιστικής ιστορίας, με αποκορύφωμα τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων “Αθήνα 2014”. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ν’ απουσιάζει από το πρόγραμμα ξεναγήσεων των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα».

Το ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, θ’ αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας και θα ζωντανέψει μνήμες, δίνοντας στο κοινό νέες εμπειρίες.

Τον επόμενο μήνα (Δεκέμβριου 2014) είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στην Αθήνα tour operators από την Αίγυπτο, την Κίνα, την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου. Επαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προωθήσουν τουριστικά την Ελλάδα, την Αθήνα και ειδικά τα αξιοθέατα πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.