Έρχεται καμπάνα για τους Τούρκους

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Γαλατασαράι έπαιζαν χθες στο Βεστφάλεν Στάντιον του Ντόρτμουντ και ως είθισται σε τέτοια παιχνίδι, στο γήπεδο πηγαίνουν πολλοί Τούρκοι, καθώς η Γαλατά είναι η πιο δημοφιλής -ίσως- ομάδα ανάμεσα στους Τούρκους μετανάστες, που είναι… αμέτρητοι στην περιοχή της Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Και συνήθως, σε τέτοια παιχνίδια οι Τούρκοι δεν κάθονται καλά, ειδικά όταν έρχονται οι ήττες, που τους αναγκάζουν να πηγαίνουν με το κεφάλι κατεβασμένο την άλλη μέρα στη δουλειά!

Στο χθεσινό παιχνίδι οι Τούρκοι παραφέρθηκαν και η Γαλατασαράι αντιμετωπίζει το φάσμα της τιμωρίας, αφού σε δύο περιπτώσεις, οι οπαδοί της προκάλεσαν προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι.

Η πρώτη ήταν στο 52′ όταν από την κερκίδα των φιλοξενουμένων (σε αντίθεση με άλλα γήπεδα, στο Ντόρτμουντ είναι χαμηλά, μεταξύ εστίας και κόρνερ), πετάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο ένα βεγγαλικό που έβγαλε πολύ κρότο και καπνό. Ο Φελίπε Μέλο της Γαλατά πήγε στο πέταλο και προσπάθησε να ηρεμήσει τους Τούρκους οπαδούς για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η δεύτερη διακοπή ήρθε λίγο πριν το τέλος του αγώνα, όταν οι Τούρκοι πέταξαν έναν πυρσό μέσα στους Γερμανούς φιλάθλους, με αποτέλεσμα να εξοργίσουν και τους αξιωματούχους της Μπορούσια.

“Ήταν μια κακή εικόνα και μια καθαρή πρόκληση” σχολίασε ο προπονητής της Μπορούσια, Γιούργκεν Κλοπ.

Μετά το παιχνίδι, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί από τους οπαδούς της Γαλατασαράι κι ύστερα από την μελέτη των στοιχείων, καθώς τα εισιτήρια των Τούρκων ήταν ονομαστικά, προχώρησε σε συλλήψεις.