Η ΕΠΟ πάει τον ΠΑΟΚ στη ΦΙΦΑ!

Η ΕΠΟ και ο Γιώργος Σαρρής τραβούν στα άκρα το σχοινί της αντιπαράθεσης με τους… απέναντι! Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση – δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ για το θέμα των όψιμων φίλων του ΠΑΟΚ ήταν μόνον η αρχή, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες  πρόθεση του είναι να πάει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη ΦΙΦΑ!

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, όταν ο κ. Σαρρής ρωτήθηκε  για το θέμα του ΠΑΟΚ και της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια, με αφορμή την υπόθεση Δώνη, μπορεί να απάντησε διπλωματικά («δεν μας έχει κοινοποιηθεί καμία απόφαση», είπε), αλλά πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως η Ελληνική Ομοσπονδία ενημέρωσε εγγράφως την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για τις εγχώριες εξελίξεις και στα έγγραφα της κάνει λόγο για παρεμβατικότητα σε αμιγώς ποδοσφαιρικά θέματα.

Με άλλα λόγια; Ο… μπαμπούλας του αυτοδιοίκητου βγαίνει από το συρτάρι και απειλεί με κυρώσεις τον ΠΑΟΚ, αν προχωρήσει και άλλο την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται για καθαρά ποδοσφαιρικές υποθέσεις και διανέξεις, όπως αυτή μεταξύ του Δικεφάλου και του πρώην προπονητή του.

Ο Γιώργος Σαρρής δεν είδε «με καλό μάτι» την παρέμβαση του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιθανώς στο πίσω μέρος του μυαλού του να κρύβεται και κάτι άλλο (λέγε με και Βασίλης Γκαγκάτσης) εξ ου και οι τελευταίες αντιδράσεις του με ατάκες του στυλ «όψιμοι φίλοι του ΠΑΟΚ» και ανακοινώσεις στις 11 το βράδυ!

Το… έργο «ΕΠΟ-ΠΑΟΚ» προβλέπεται να έχει, πάντως, κι άλλα επεισόδια. Λίαν συντόμως…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Μάλιστα, όπως αναφέρει σήμερα η Sportday,  «πριν από λίγες ημέρες κοινοποιήθηκε εγγράφως από την Εισαγγελία στην ΕΠΟ η προαναγγελθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της. Γ. Σαρρή. για την απαγόρευση εισόδου της ΔΕΑΒ στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΕΠΟ αυτό που έχει πει από την πρώτη στιγμή σε αυτή την ιστορία είναι ότι το χωροταξικό κομμάτι ή εν πάση περιπτώσει το πεδίο ευθύνης και δράσης του καθενός σε ποδοσφαιρικά παιχνίδια καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από τους  κανόνες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ

Απαγορεύεται ρητά λοιπόν, σύμφωνα με την ΕΠΟ. η είσοδος κρατικής επιτροπής (ΔΕΑΒ) σε χώρους όπως αποδυτήρια διαιτητών και ποδοσφαιριστών. Τονίζει δηλαδή η ΕΠΟ ότι αυτοί οι χώροι είναι πεδίο αρμοδιοτήτων των ποδοσφαιρικών επιτροπών και μόνο. Κατ’ επέκταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υποστηρίζουν πως οτιδήποτε διαφορετικό από τα παραπάνω συνιστά καθαρή παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου».